Mărturia unui român care a participat la un asasinat în slujba Mafiei italiene: De ce l-ai împușcat?

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.01.2021 - 15:29
Foto: carabinieri Palermo

15 membri ai clanului D`Ausilio au fost arestați într-o acțiune de amploare a Poliției napoletane În 2016, la ordinul lui Felice D'Ausilio a fost executat un parcagiu care nu plătise taxa de protecție. Românul Mihai Lucian Stănică a participat la această crimă.

SHARE

Clanul D'Ausilio gestiona afacerea parcărilor ilegale. Parcagii trebuiau să plătească membrilor clanului o cotă din ce încasau pe stradă. La un moment dat, unul dintre parcagii nu a venit cu banii. Atunci, Felice D'Ausilio, fiul celebrului lider al clanului, Domenico D'Ausilio, a ordonat uciderea lui Gaetano Arrigo.

Crima care trebuia să aibă un dublu scop: să trimită un mesaj rivalilor și, în același timp, să stopeze orice încercare de rebeliune din partea celor care plăteau taxele de protecție. 

Citește și

VIDEO Liderul clanului Sadoveanu, resuscitat degeaba de polițiștii americani. A fost împușcat în cap

Crima a fost reconstituită de anchetatori ca urmare a declarațiilor lui Gianluca Noto și Mihai Lucian Stănică. 

Iată declarația românului:

„Am participat la asasinarea parcagiului din Coroglio în 2016, lângă un club de noapte . Afirm că de mai multe ori am fost la parcagii din Coroglio în numele lui Antonio D'Ausilio pentru a lua bani de la ei.

Revenind la crimă, eram la casa mea din Lago Patria când am fost sunat pe telefonul mobil de către D'Ausilio Antonio care mi-a spus să ne întâlnim la barul restaurantului din Lago Patria, al cărui proprietar , Gigino, este prieten cu Tonino D'Ausilio.

Citește și

Cum îi terorizau Duduienii pe maneliștii Salam, Guță, Nămol, Leo de la Kuweit, Bujilă

Când am ajuns, i-am găsit pe Vittorio Albano și Alessandro De Falco care erau deja acolo cu D'Ausilio.  D’Ausilio mi-a cerut să-i însoțesc pe Albano și De Falco la Coroglio, pentru că cei doi trebuiau să vorbească cu un parcagiu. Nu mi-au spus în mod explicit motivele pentru care trebuiau să vorbească cu acea persoană, dar i-am auzit vorbind între ei și au spus că acest parcagiu nu s-a prezentat cu o seară înainte și că erau acolo o mulțime de mașini. 

Eu, împreună cu De Falco și Albano, am fost la Qualiano pentru a lua o Mazda break de culoare închisă, nu știu a cui era, de acasă de la Claudio Palma, un alt membru al clanului, care ne-a dat cheia. Eu am condus, De Falco și Albano nu aveau permis de conducere, cu Albano în dreapta și cu De Falco în spate. Am ajuns la parcarea Coroglio, unde era un tip pe care nu-l văzusem niciodată, în timp ce De Falco îl știa sigur pentru că se ocupa de parcări. Era seară, De Falco și Albano au coborât din mașină și când parcagiul i-a văzut a început să fugă.
 

Citește și

Frații Săndulache au tăiat cu sabia mâna unei prostituate și au bătut-o cu ea. 181 de ani, pedeapsă

L-am auzit imediat pe Alessandro De Falco spunându-i lui Albano «de ce l-ai împușcat» și acesta din urmă i-a răspuns că și el, adică De Falco, e împușcat. Îi văzusem în seara aceea, când am venit la Napoli, amândoi erau înarmați, cred, cu un 38 (pistol calibrul 38 n.r.) și un 9x 21”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te