Managerul Spitalului Găeşti, atac dur la Arafat: „Ne-a vândut castraveţi uitând că şi noi cultivăm”

DE Elena Andrei | Actualizat: 03.03.2021 - 14:49
Laurențiu Belușică/ sursă bugetul.ro

Managerul Spitalului Găeşti, Laurenţiu Beluşică, l-a acuzat pe șeful DSU, Raed Arafat, că a prezentat eronat situaţia camerelor hiperbare din gestiunea DSU şi pe cea a terapiei hiperbare. Concluzia medicului Beluşică este: „Ne-a vândut castraveţi uitând că şi noi cultivăm”.

SHARE

Laurențiu Belușică a răspuns pe Facebook afirmaţiilor pe tema utilizării camerelor hiberbare pentru tratarea pacienţilor cu COVID făcute de Arafat într-un interviu pentru News.ro.

Citește și

Interlopul Rechinu apără un jurnalist mexican amenințat cu moartea. Ce a dezvăluit Victor Flores

 Referitor la afirmaţiile medicului Raed Arafat potrivit cărora camerele folosesc doar aer sub presiune si nu oxigen,iar în anumite situaţii atmosfera din barocameră poate deveni periculoasă pentru pacient, Laurenţiu Beluşică afirmă:

Citește și

VIDEO Florin Salam și Adi Minune au cântat la un grătar în cimitir în memoria lui Emi Pian

„Domnule ministru, şi atmosfera din saloanele de ATI Balș şi Piatra Neamţ a devenit periculoasă şi nu v-a păsat, şi montarea unor artificii a devenit periculoasă şi nu v-a păsat. Doresc să menţionez faptul că cele 4 camere hiperbare mobile cumpărate din bani publici de către DSU în urmă cu 4 ani şi care au fost văzute numai la defilarea de 1 decembrie deţin un sistem performant de detectare a concentraţiei de oxigen.

Citește și

VIDEO Selly, petrecere cu manele în pandemie, fără distanțare și mască. I-a cântat Tzancă Uraganul

La atingerea procentului de 22% concentraţie în oxigen pornesc automat sistemele de spălare a aerului şi astfel valoarea se menţine sub 21% concentraţie. Camerele hiperbare sunt echipate cu targă, ventilator, infuzomat şi clopot de oxigenare, dovadă clară că domnul ministru a minţit afirmând că nu pot folosi oxigen. Teoretic, camerele cu presiune înaltă sunt de două feluri: barocamere care folosesc numai aer comprimat şi camere hiperbare care folosesc aer comprimat şi oxigen sub prersiune. Barocamerele nu cred că se mai folosesc undeva în lume, cele 4 camere mobile ale DSU fiind de înaltă performanţă şi evident camere hiperbare, deci folosesc oxigen, inclusiv la pacienţi în comă”.

Citește și

EXCLUSIV Ce spune poliția americană despre recompensa pentru ucigașul lui Aly Sadoveanu

Arafat îi „bagatelizează” pe profesioniști

 

Medicul îi solicită lui Raed Arafat să precizeze şi cu ce medici din ţară a discutat pe tema folosirii camerelor hiperbare la tratarea pacienţilor cu COVID.

Citește și

Interlopul Ureche, finul lui Nuțu Cămătaru, a violat o tânără amăgind-o că filmează o reclamă

Laurenţiu Beluşica dă o replică dură şi faptului că Raed Arafat a vorbit despre el numindu-l ”medicul de la Găeşti”.

„Limba română, pe care ar fi trebuit să o vorbiţi la perfecţie după atâţia ani în România, are o semantică aparte. Exprimarea normală este „managerul de la Spitalul Orăşenesc Găeşti” dar încercarea dvs de a bagateliza alţi profesionişti este cunoscută deja”, afirmă medicul.

Citește și

Oana Gheorghiu, replică pentru Arafat: Suntem tot în epoca „dai în mine, dai în fabrici și uzine”

Soția pacientului ars decedat în Belgia: DSU mi-a spus că i-am stricat imaginea lui Arafat

 

Managerul Spitalului Găeşti consideră mincinoasă declaraţia şefului DSU conform căreia „camerele funcţionează pe principiul creării prin aer comprimat, nu prin oxigen, oxigenul se dă doar pe mască, în secunda în care dai oxigen în cantităţi foarte mari, 10, 15, 20 de litri pe minut, atmosfera din camera hiperbară devine periculoasă".

Citește și

Cartelul Jalisco Nueva Generacion din Mexic a mitraliat o petrecere. 11 morți, printre care un copil

„Declaraţia este mincinoasă deoarece camerele ISU pot administra oxigen pacienţilor din interiorul camerei hiperbare în 3 moduri: în atmosfera camerei, la mască sau prin intermediul măştii de tip cupola – pentru copii sau pacienţi de ATI, în funcţie de protocolul ales de medicul specialist raportat la diagnosticul şi antecedentele pacientului. Camerele hiperbare ale IGSU, AU ÎN DOTARE VENTILATOARE MULTIPARAMETRU CE POT FI FOLOSITE ŞI ÎN TRATAREA PACIENŢILOR COVID. Toate echipamentele medicale din interiorul camerei hiperbare sunt certificate special pentru aceste condiţii permiţînd utilizarea în deplină siguranţă în interiorul camerei indiferent de modalitatea administrării oxigenului”, este replica medicului Laurenţiu Beluşică.

Citește și

VIDEO Gigi Becali: Florinel, ai luat carnetul la mișto? Nu, nea Gigi, am dat examen în engleză

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.