Oana Gheorghiu, replică pentru Arafat: Suntem tot în epoca „dai în mine, dai în fabrici și uzine”

DE Mircea Marian | Actualizat: 24.02.2021 - 16:06
Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu Foto: Facebook

Oana Gheorghiu, una din fondatoarele asociației “Dăruiește Viață“, i-a răspuns șefului DSU, Raed Arafat, după ce acesta a acuzat-o că “dăruiește societății venin și știri false“.

SHARE

Raed Arafat a postat, pe Facebook, un atac neobișnuit de agresiv la fondatoarele asociației “Dăruiește Viață“, pe care le-a acuzat că răspândesc știri false. Reacția sa a venit după ce Oana Gheorghiu a criticat TIR-urile transformate de ISU în unități mobile de Terapie Intensivă.

Oana Gheorghiu: victimizare, pentru a distrage atenția

În replică, Oana Gheorghiu a scris, pe Facebook că raed Arafat se victimizează, pentru a distrage atenția de la problemele cu care se confruntă.

“Deși am crezut că nu mai e posibil, iată că suntem tot în epoca „dai în mine, dai în fabrici și uzine”, în care victimizarea e folosită pentru a distrage atenția de la adevăratele probleme pe care statul și cei în funcții de decizie nu le rezolvă“, a scris ea.

Gheorghiu a mai explicat că, într-adevăr, înainte de a fi deschis, s-a obervat că, la o ploaie torențială, apa a pătruns în spitalul modular construit de Dăruiește Viața la Elias, dar după această întâmplare s-a decis instalarea unei hidroizolații suplimentare.

“Spitalul respectiv nu a avut niciun fel de incident, iar “inundația” despre care vorbește domnul Arafat a fost o infiltrare de apă, în timpul unei ploi torențiale, înainte de deschiderea spitalului. Noi am învățat atunci lecția, am realizat imediat probe de rezistență la intemperii, cu apă turnată sub presiune pe acoperișul spitalului și am decis realizarea unei hidroizolații suplimentare, care să asigure o bună funcționare indiferent de vreme“, a explicat ea.

Oana Gheorghiu a mai arătat de ce a criticat folosirea TIR-urilor drept unități de terapie intensivă: “Am analizat care sunt cele mai eficiente, oportune și de impact achiziții care să ajute cu adevărat spitalele din România. Ne-am uitat la ce sa întâmplă în țările din jur, ce măsuri au luat ele, am discutat cu specialiști și am luat decizii în consecință. Pe baza acestei experiențe am exprimat o opinie privind TIR-urile ATI folosite de DSU, opinie care, din ce observăm azi, nu a plăcut domnului Arafat“. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.