Klaus Iohannis face apel la responsabilitate: Răspândirea de știri false poate genera panică

DE Adelina Sahlean | 27.02.2020 - 13:03

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj pe Facebook în care face, din nou, apel la calm, în legătură cu subiectul coronavirus. Președintele le transmite românilor că nu există niciun motiv real de panică și cere mass-media să trateze cu responsabilitate subiectul.

SHARE

„Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale”, a scris Klaus Iohannis.

Președintele transmite că instituțiile au luat deja toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea virusului. Klaus Iohannis cere instituțiilor de presă să trateze cu responsabilitate subiectul.

„Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative. Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”, a mai scris președintele.

Mesajul președintelui este însoțit de o imagine care conține sfaturile de care cetățenii trebuie să țină cont. Printre acestea, să se spele pe mâini cât mai des, să nu își atingă nasul, ochii, gura dacă mâinile nu sunt curate, să își acopere nasul și gura atunci când strănută sau să nu folosească medicamente antivirale sau antibiotice fără sfatul medicului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.