Una din cele 31 de deficiențe constatate de corpul de control al Ministerului Sănătății este că saloane care figurau, pe hârtie, ca având 88 de metri pătrați, aveau de fapt doar 40 mp.
În plus, nu există manuale de service și utilizare a echipamentelor și nici certificate de garanție pentru toată aparatura. Reprezentanții Consiliului Județean Iași au solicitat și Corpul de Control al primului ministru o verificare completă a modului în care a fost achiziționat spitalul.
“Sunt 31 de măsuri care cad în sarcina proprietarului EURONEST care trebuie rezolvate și ulterior sper ca Direcția de Sănătate Publică să emită autorizația legală de funcționare a unității pentru că și aici, în ceea ce privește eliberarea acestei autorizații, a fost o serie întreagă de nereguli”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.
Spitalul a ajuns să coste aproximativ 13,2 milioane de euro, din care Consiliul Județean Neamț a contribuit cu 3,2 milioane de euro, iar Consiliul Județean Iași a pus restul de 10 miliaone de euro. „Am vorbit deja cu prim ministrul Florin Cîțu să trimită Corpul de Control pentru a ne asigura că toate cerințele din caietul de sarcini au fost respectate. Ieșenii au dreptul să li se aducă la cunoștință cum au fost cheltuite cele 10 milioane de euro”, a mai spus Alexe.
Spitalul este închis de aproape o lună întrucât este “meteosensibil“, după cum a declarat, azi, un medic, Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași și coordonator al activității Spitalului mobil de la Lețcani: pacienții mor de frig, fiindcă instalația de încălzire nu funcționează.