Istoria trupei disco Modern Talking. S-au despărțit din cauza unei femei. Dieter, divorț după o lună

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.11.2023 - 17:59
Istoria celei mai tari trupe disco Modern Talking. S-au despărțit pentru o femeie - Foto: Profimedia Images
Istoria celei mai tari trupe disco Modern Talking. S-au despărțit pentru o femeie - Foto: Profimedia Images

Pentru cei născuţi înainte de Revoluţie, refrenele celor de la Modern Talking sunt arhicunoscute, fiind nelipsite de la toate petrecerile de dinainte de ’90. Deși au avut un succes răsunător, puțini sunt cei care știu ce s-a întâmplat cu soliștii trupei.

SHARE

Muzica anilor ’80 are amprenta pieselor lui Thomas Anders și Dieter Bohlen, care încă dau tonul petrecerilor „pe stil vechi“, chiar dacă trupa s-a destrămat cu scandal. Iată ce s-a întâmplat mai exact.

Trupa Modern Talking, de la succes răsunător la destrămare cu scandal

Trupa germană Modern Talking s-a înfiinţat în 1984 şi a ajuns imediat pe primele locuri în topurile europene şi mondiale cu hituri care se mai ascultă şi acum. S-au despărţit în 1987, suficient pentru a rămâne în istorie şi în inimile fanilor.

Citește și: Tragedia Mihaelei Runceanu care a șocat România: Ucisă de un prieten pentru un televizor. El e liber

Thomas Anders si Dieter Bohlen au astăzi cariere solo. Trecerea timpului se vede pe chipul lor, chiar dacă acum au un look schimbat, arată foarte bine.

Catalogat drept cel mai de succes grup din Germania, Modern Talking figura în topurile din 1985 în mai multe țări, la doar doi ani de la formare. Un lucru pe care Dieter Bohlen nu-l anticipase în 1983, când avea o piesă bună de lansat pe piaţă, Was macht das schon, dar nu avea interpret pentru ea.

Compania muzicală Hansa din Berlin i l-a propus pe Thomas Anders, care înregistrase câteva melodii, dar n-avea încă un hit. Întâlnirea dintre Dieter, tipul blond şi sportiv născut în 1954 în localitatea Berne, şi Thomas, tipul brunet și elegant, originar din Koblenz şi cu 9 ani mai tânăr, a dus la o primă colaborare, cu piese cântate iniţial doar de Thomas, care au prins imediat pe radiouri.

Formaţia Modern Talking a apărut abia după ce Dieter a compus piesa definitorie You’re My Heart, You’re My Soul, în vacanţa prelungită în Mallorca, şi când Thomas, abia reîntors din insulele Canare, unde s-a logodit cu Nora Isabell Balling, a bătut palma pentru un proiect duo.

Până să devină revelaţia anului 1985, Thomas Anders și Dieter Bohlen au avut îndoieli că proiectul lor va funcţiona, mai ales că păreau şi urmăriţi de ghinion, Thomas şi logodnica lui scăpând ca prin minune dintr-un accident auto produs chiar în toamna lui ’84.

Citește și: Celine Dion a „terorizat” localnicii cu muzica ei. Oamenii se plâng că nu pot dormi noaptea

Primăvara următoare, însă, numele lor apărea peste tot, chiar și la noi, fiind prima formaţie occidentală căreia i s-a permis să fie auzită în ţările fostului bloc comunist, în perioada politicilor de relaxare ale lui Mihail Gorbaciov.

Totuşi, Thomas nu era chiar pregătit pentru o astfel de supraexpunere căci, în anul în care formația a câştigat toate trofeele şi a concertat peste tot în Europa, a avut o cădere nervoasă, chiar înainte de nunta sa cu Nora, de la Koblenz, din iulie.

De ce s-au despărțit de fapt?

Iar la următor hit cu videoclip, Cheri, Cheri Lady, s-a văzut amprenta soţiei lui, care a început să se implice ca manager personal şi chiar ca stilist, sfătuindu-l să-și lase părul lung şi schimbându-i imaginea în cea a unui star excentric.

Numai că nu toată lumea vedea cu ochi buni această transformare, prezența constantă a Norei devenind iritantă pentru presă (ea oprind orice interviu solicitat de jurnaliste), fani și chiar pentru Dieter, mai ales după ce Thomas a luat-o cu el şi pe scenă, ca backing-vocal.

De altfel, divergențele dintre cei trei au şi dus la scindarea trupei, în 1987, Dieter anunțând sfârșitul proiectului într-un interviu, în timp ce Anders era în Los Angeles.

Timp de zece ani, cei doi au evoluat separat. Dieter a pus bazele unei noi trupe, Blue System, lansând piese precum Sorry Little Sarah, Deja Vu sau Under My Skin.

Asta în timp ce, în viaţa personală, a trecut printr-un divorţ incomod de Erika Sauerland – soţia sa din 1983 până în 1989 şi mama celor trei copii ai săi, Marc, Marvin, and Marielin – şi a avut un al doilea mariaj de numai patru săptămâni cu modelul Verona Feldbusch, pe care a luat-o de nevastă într-o capelă din Las Vegas.

Între timp, Thomas a continuat să meargă în turnee, folosind numele Modern Talking și interpretând hiturile care l-au consacrat. O vreme, a locuit şi peste Ocean, împreună cu Nora, dar piesele nu erau gustate la nivelul publicului european.

S-au reunit pentru scurt timp

Apoi, 1998 a fost anul marii lor reuniuni, când au lansat albumul Back For Good, ca semn de împăcare. Ajuns no.1 în Germania și în alte 15 țări, părea un restart promiţător. Au câștigat World Music Award pentru cea mai bună formație germană a anului, au fost din nou pe val cu You are not alone, însă muzica se schimbase, iar viziunea lor nu s-a mai pretat noilor trenduri.

Şi, chiar dacă au mai lansat încă cinci albume, niciunul nu s-a mai bucurat de succesul din trecut. Astfel că au decis să se despartă din nou în 2003, cu un The Final Album.

După încheierea carierei lor împreună, membrii formației Modern Talking au urmat căi diferite. Thomas Anders, solistul vocal, a continuat să se concentreze asupra carierei sale, lansând albume solo și susținând concerte în întreaga lume. Anders fiind implicat în proiecte de caritate și colaborând cu  mai mulți artiști.

Dieter Bohlen, compozitorul și producătorul muzical, a continuat să activeze în industria muzicală, scriind și producând muzică pentru alți artiști. El a devenit, de asemenea, popular ca jurat în emisiuni TV de talente precum „Deutschland sucht den Superstar” din Germania.

În prezent, membrii formației Modern Talking sunt recunoscuți pentru contribuția lor la muzica pop și sunt apreciați de fanii lor din întreaga lume.

„Prezența lui Dieter în Modern Talking a fost o greșeală, un accident. Haha! Glumesc, dar adevărul este că el nu trebuia inițial să intre pe scenă cu mine. El a compus piesa You’re My Heart, You’re My Soul și stabilisem ca el să rămână în spate, ca producător.

Însă piesa nu a prins din prima şi, cum lumea ne tot invita pe la evenimente, iar noi nu aveam o formulă definită, l-am luat cu mine în concerte. Viața lui s-a schimbat la 180 de grade“, povestea ironic Anders.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te