Israelul, preocupat de varianta Delta în faţa extinderii cazurilor şi între vaccinaţi

DE Valentin Mirică | Actualizat: 22.06.2021 - 18:42

Israelul a depăşit marţi, pentru prima oară după mai multe luni, 100 cazuri de COVID-19, în plină creştere a contagierilor cu peste 90% a infecţiilor cu varianta Delta şi cu 40% între cei deja vaccinaţi.

SHARE

Ţara, cu o populaţie de peste 9 milioane de locuitori, revenise practic la normalitate iar de o săptămână a ridicat obligativitatea purtării măştii în interior, având o incidenţă epidemiologică minimă din aprilie.

Marţi, Ministerul Sănătăţii a raportat 105 noi contagieri în ultimele 24 de ore, cu o creştere a incidenţei cazurilor de la 0,1 % al 0,3 %.

Citește și: După epurarea din Guvern, pensionarul Toader a vândut rablele și și-a tras mașină de șmecher cu bani

În total, 397 de cazuri de COVID-19 sunt active, cu 51 de persoane spitalizate, dintre care 24 sunt în situaţie gravă, iar 18 sunt conectate la ventilatoare.

Cifrele, deşi sunt scăzute, suscită îngrijorarea autorităţilor prin tendinţa în creştere, iar noul premier israelian, Naftali Benet, a aprobat săptămâna aceasta o întărire a controlului asupra carantinei pentru persoanele care se întorc din străinătate şi nu s-au vaccinat, precum şi a controalelor pe aeroportul internaţional Ben Gurion.

De asemenea, Ministerul a recomandat "ferm" vaccinarea minorilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, după detectarea unor focare în două oraşe ale ţării, care au determinat închiderea centrelor şcolare.

Peste 5,1 milioane de rezidenţi din Israel au primit ambele doze de vaccin, de la începerea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în decembrie, iar contagierile au scăzut drastic, fapt ce a determinat relaxarea restricţiilor.

La jumătatea lunii aprilie, s-a renunţat la măştile în exterior, iar de la 15 iunie şi în interior, cu unele excepţii precum aeroporturi, centre de îngrijire a vârstnicilor.

Intrarea străinilor cu viză de turist, interzisă din martie 2020, a fost relaxată la sfârşitul lunii mai, de când se permite intrarea unor grupuri de turişti vaccinaţi.

De la 1 iulie, Israelul intenţionează să permită accesul turiştilor vaccinaţi care vin în mod individual.

Citește și: Dictatorul Lukașenko începe să se plângă: Sancţiunile occidentale impuse Belarusului, „distructive”

În faţa creşterii infecţiilor cu varianta Delta, predominantă în Israel, Ministerul Sănătăţii are în vedere noi restricţii, deşi coordonatorul campaniei israeliene de combatere a pandemiei, Nachman Ash, a precizat că nu se vor lua "măsuri nenecesare ce pot afecta încrederea oamenilor".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.