Cum lua interlopul Gongoi, fiul Mamei Omida, taxe de protecție de la greii imobiliari ai Capitalei

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 19.12.2021 - 09:47
Interlopul Gongoi, fiul Mamei Omida, încasa taxe de protecție de la greii imobiliari ai Capitalei Foto: Facebook

Interlopul Viorel Motoi, zis Gongoi, fiul Mamei Omida, a devenit cunoscut după ce l-a amenințat pe ministrul de interne Marcel Vela. El era , se pare, liderul unei bande care teroriza dezvoltatorii imobiliari din nordul Captalei de la care încasa taxe de protecție.

SHARE

Banda lui Gongoi, fiul cel mare al celebrei vrăjitoare Mama Omida, acționa după un plan în care fiecare membru avea un rol bine stabilit.

Citește și: Interlopul Romi Neguș intervine în scandalul dintre Vali Nebunu și Bebino: Nu mai înjurați de morți

Gongoi își trimitea locotenenții pe șantierele din nordul Capitalei, iar aceștia îl somau pe dezvoltatorul imobiliar să se prezinte la o întâlnire cu liderul grupării și solicitau o taxă pentru a permite continuarea lucrărilor.

Citește și: O studentă care făcea dragoste și a uitat să închidă camera în timpul cursurilor online, reabilitată | Newsweek Romania

Dacă dezvoltatorul nu plătea, membrii bandei lui Gongoi veneau pe șantier și îi amenințau pe cei care lucrau acolo.

Citește și: Interlopul care l-a lăsat fără două degete pe Bebino, l-a supărat, din închisoare, pe Romi Neguș

Până la urmă, mai mulți dezvoltatori au cedat și au plătit taxa de protecție pentru că riscau să nu reușească să încheie lucrările la timp. 

Citește și: Gore de la Cluj după ce a spus că va ploua cu morți: Sunt inofensiv, să moară ce-am mai pă interes

"În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, pe raza municipiului Bucureşti, în vederea comiterii infracţiunii de şantaj, respectiv, în scopul determinării prin constrângere a victimelor, dezvoltatori imobiliari, la plata unor sume de bani pretinse de membrii grupării drept «taxă de protecţie»", conform DIICOT.

Citește și: La crematoriul Cenușa, monument muzeu abandonat de autorități, s-ar putea turna un film de groază

În urma percheziţiilor de astăzi, din București și Prahova, au fost ridicate sumele de 8.000 de lei şi 5.500 de euro. La sediul DIICOT – Structura Centrală, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane, printre aceștia fiind și Viorel Gongoi care a fost reținut.

Citește și: Percheziții la gruparea de interlopi care cerea taxă de protecție de la dezvoltatorii imobiliari

Băi Vela, tu ești ministru?

Gongoi a fost reținut și anul trecut la priveghiul lui Emi Pian, pentru încălcarea legislației anti-COVID. Atunci a făcut și un live în care l-a amenințat pe ministrul de Interne de atunci, Marcel Vela.

„Băi omule, băi Vela, tu ești de undeva din Mehedinți, de-acolo. Cum poți să fii așa…? Băi Vela, întreabă-mă pe mine, pe Motoi Viorel zis Gongoi… Întreabă-mă pe mine de departamentul celor care se ocupă de grupările infracționale. Să-ți spun eu, Gongoi, ce notă poartă departamentul ăsta al tău și cât de cretini și de corupți sunt.

Băi, te rog frumos, uită-te bine la mine, tu ești Vela, eu sunt Gongoi! Întreabă-mă pe mine, trimite un reprezentant al tău să mă întrebe pe mine de grupul ăsta împotriva clanurilor. Bă tu ești…, ești ministru …?”, a spus Gogngoi în august 2020.

 

  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.