Interlopul Adrian Beleaua Corduneanu, condamnat pentru că și-a amenințat cumnata

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 02.06.2024 - 14:38
Interlopul Adrian Beleaua Corduneanu, condamnat pentru că și-a amenințat cumnata Foto: Facebook

Interlopul Adrian Beleaua Corduneanu și soția sa, Ramona, erau în conflict deschid cu Petronele Corduneanu și soția acestuia, Alina Filip. Acum a venit și prima condamnare.

SHARE

Interlopul Adrian Beleaua Corduneanu și soția sa, Ramona, erau în conflict deschid cu Petronele Corduneanu și soția acestuia, Alina Filip. Acum a venit și prima condmnare. 

Interlopul Adrian Beleaua Corduneanu, condamnat pentru că și-a amenințat cumnata

Magistrații Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Adrian Corduneanu:

„Instanta dispune achitarea inculpatului Corduneanu Adrian, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de amenintare (faptă din data de 27 septembrie 2021). Condamnă pe inculpatul Corduneanu Adrian la pedeapsa de un an de închisoare, în regim de detentie, pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare în formă continuată. Admite în parte acţiunea formulată de către partea civilă şi îl obligă pe inculpatul Corduneanu Adrian la plata către partea civilă Filip Alina Elena a sumei de 30.000 de lei cu titlu de despăgubiri civile – daune morale”, au afirmat judecătorii, conform Dezvăluirea.

Citește și: Neamul Corduneanu, cu soții cu tot, băgat în cămătărie. Petronel și Florinel, legați, Beleaua, libe

Sentița nu este definitivă.  

În cadrul dosarului, parte civilă s-a constituit Alina Elena Filip. Conform anchetatorilor, pe 3, 22 ianuarie şi 5 martie 2022, Adrian Corduneanu ar fi ameninţat-o pe concubina fratelui său, Petronel Corduneanu.

Alina Filip şi Petronel Corduneanu sunt în coflict cu Arian Beleaua Corduneanu şi cu nevasta acestuia, Ramona, poreclită „Diamantul roz”. Totul a plecat de la o casă.

Scandal în clanul Cordunenu. Totul a plecat de la neveste

Alina Filip, soția lui Petronel Corduneanu, susține că se simte șantajată după ce a cumpărat o casă în cea mai scumpă zonă Iașului. Casa are o suprafață mică, de 33 de metri pătrați, și se află pe strada Sfântul Andrei, acolo unde prețurile sunt printre cele mai mari din Iași.

La ultimul termen, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus amânarea procesului dintre cei doi. „Faţă de lipsa inculpatului şi de solicitarea de amânare a cauzei formulată de apărătorul inculpatului, amână cauza şi acordă termen la data de 30.04.2024”, au spus judecatorii ieseni cu privire la procesul penal de amenintare in care Adrian Corduneanu are calitatea de inculpat, conform Dezvăluirea.

Citește și: Cum a căzut interlopul Dorel Chiroaica, membru marcant al grupării Garda de Fier

„Vreau să clarific o situație. Sunt amenințată și șantajată de familia soțului meu după ce am cumpărat o casă pe strada Sfântul Andrei. Casa respectivă am cumpărat-o legal, fără să păcălesc pe nimeni. Am plătit aproximativ 900 de euro pe metru pătrat. Acum, Adrian Corduneanu postează pe Facebook tot felul de filmulețe în care mă denigrează. Casa respectivă a vrut să o cumpere și el, iar acum ar vrea să plătesc în plus pentru ea”, a spus Alina Filip.

Citește și: Cum teroriza Valter, fratele interlopului Cosmos Tănase, tinerele moldovence pe care le trafica 

Beleaua și Ramona au sărit la Alina pentru o casă

În mediul online, au circulat mai multe filmulețe în care Adrian Corduneanu, zis „Beleaua”, și soția sa, Ramona, vorbeau urât despre cumnata lor, Alina Filip.
Atât Adrian, cât și soția sa, Ramona, au dat de înțeles că Alina Filip ar fi cumpărat casa respectivă după ce ar fi păcălit proprietarii. De asemenea, din videoclipuri se înțelege că Alina Filip ar mai fi luat alte case prin metode mai mult sau mai puțin legale.

Citește și: Interlopul Fane Vitamină a fost împușcat de Gore, coleg penal. Cum au trădat clanul "Frăția"

Soția lui Petronel Corduneanu susține că a fost reținută, la un moment dat, într-un dosar de șantaj, tot din cauza lui Adrian Beleaua Corduneanu. 

„Am familie, toată familia mea se ocupă de imobiliare, din asta trăim. Dacă am cumpărat o casă, ce am făcut greșit?! Nu mi se pare normal ca Adrian să facă astfel de afirmații legate de mine, atât timp cât eu nu i-am greșit cu nimic. Eu am probe pe care le voi duce la Poliție. Am fost șantajată și nu o dată! Am fost odată cu Petronel tot din cauza lor. Noi nu am avut probleme cu legea. Nu am făcut infracțiuni, o să se vadă când o să se termine dosarul în care am fost noi reținuți. Nu noi facem infracțiuni. Noi nu vrem nimic decât să fim lăsați în pace. Vreau să am liniștită grijă de familia mea și de copiii mei”, a spus Alina Filip, conform BZI.ro .

Citește și: VIDEO Vasile Corduneanu, conflict cu Ulise: Nu i-am bătut, nu ne-au bătut. Doar ne-am înjurat verbal

Alina și Petronel Corduneanu, dosar de șantaj

Alina și Petronel Corduneanu sunt cercetați într-un dosar penal după ce ar fi șantajat o femeie din anturajul său care scotea bani proveniți din fapte ilegale. Pentru a li se pierde urma, banii erau trimiși prin Western Union.

La un moment dat, femeia care scotea banii a refuzat să mai facă acest lucru, iar Petronel Corduneanu a amenințat-o că o bate dacă nu continuă să îi facă acest serviciu.

Banii respectivi ar fi provenit din diferite activități ilicite care s-ar fi desfășurat în diverse state din Europa.

Citește și: Lider al clanului Corduneanu, reținut cu tot cu soție. Au șantajat o femeie ca să scoată bani negri

După ce femeia care scotea banii de la Western Union a fost amenințată de Petronel, a decis să meargă la Poliție.

Atunci a intervenit Alina Filip, soția lui Petronel Cordduneanu, care a încercat să cadă la pace atât cu victima, cât și cu ceilalți martori, cărora le promisese câte 10.000 de lei ca să-și schimbe declarațiile.

Însă cei implicați nu au vrut să-și schimbe declarațiile, iar ancheta a mers mai departe. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te