Cum teroriza Valter, fratele interlopului Cosmos Tănase, tinerele moldovence pe care le trafica

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 08.09.2021 - 14:53
Cum teroriza Valter, fratele interlopului Cosmos Tănase, tinerele moldovence traficate în Anglia Foto: bzi.ro

Interlopul Valter Pășniceanu, fratele lui Cosmos Tănase, are mai multe condamnări entru proxenetism în Belgia și România. Însă de cîte ori a fost eliberat s-a ocupat din nou de traficul de persoane și cu rețelele de postituție. Acum are un nou dosar pe rol.

SHARE

Valter a fost condamnat în 2016 la 15 ani de închisoare pentru proxenetism, însă acum câteva luni a fost eliberat. Faptele l-au ajuns iar din urmă.

Citește și: Interlopul Fane Vitamină a fost împușcat de Gore, coleg penal. Cum au trădat clanul "Frăția"

În luna mai a acestui an a fost ridicat de către poliţiştii BCCO şi procurii DIICOT din Iaşi în urma a două percheziţii la domiciliu. 

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu către Bebino: 50 de ani să-ți dea ăștia, sclavule. Tu i-ai legat pe toți

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, el s-ar fi ocupat cu recrutarea, fie direct, fie prin interpuși, mai multor tinere din România, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în Marea Britanie, conform BZI .

Cum teroriza Valter, fratele interlopului Cosmos Tănase, tinerele moldovence traficate 


„Tinerele ar fi fost recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care ar fi urmat să o desfăşoare în Marea Britanie sau cu privire la remuneraţia pe care ar fi urmat să o primească. Victimele ar fi fost cazate iniţial în locuinţe din Iaşi, Brăila şi Constanţa, iar, ulterior, ar fi fost transportate în capitala Marii Britanii, unde ar fi fost cazate în locuinţe închiriate“, au precizat anchetatorii.

Citește și: Efectul vaccinării: În Danemarca au murit mai puțini oameni într-o lună decât în România într-o zi

Odată ajunse în străinătate, tinerele erau obligate să se prostitueze. 

„Victimele erau cazate inițial în locuințe din Iași, Brăila și Constanța, ulterior fiind transportate în capitala Marii Britanii, unde erau cazate în locuințe închiriate. După determinarea acestora să accepte practicarea prostituției prin folosirea violențelor, amenințărilor sau a șantajului, cei doi suspecți postau anunțuri pe mai multe site-uri de profil, o singură victimă reușind să obțină zilnic din practicarea prostituției sume cuprinse între 500 și 1.500 de lire sterline, bani însușiți aproape în totalitate de către aceștia.

Din investigațiile efectuate, a rezultat faptul că unul dintre suspecți avea rolul de lider, în Marea Britanie deținând controlul asupra unui număr de cinci imobile închiriate în zone centrale ale Londrei, unde ar fi fost exploatate mai multe victime. Cel de-al doilea suspect se ocupa de supravegherea victimelor exploatate sexual, comunica cu clienții care apelau numerele de telefon postate pe site-urile de profil, ținea evidența și colecta toate sumele de bani obținute din prostituție”, arată anchetatorii.

De asemenea, tinerele erau silite să facă poze indecente pentru paginile de escorte de pe internet, unde urmau să fie vizualizate de vitorii clienți.

Citește și: Interlopul Jean Brăileanu, către Fulgy: Îți dau 40 de topoare în cap

„O singură victimă ar fi reuşit să obţină zilnic, din practicarea prostituţiei, între 500 şi 1.500 de lire sterline, bani care ar fi însuşiţi aproape în totalitate de către aceştia. Două persoane urmează să fie duse la audieri“, susțin anchetatorii.

În vederea documentării activității infracționale desfășurată de către cei doi suspecți, pe data de 22.11.2016 a fost încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, între DIICOT și Serviciul de procuratură al Coroanei din Marea Britanie.

„Au fost duse la audieri două persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Suportul financiar și logistic a fost asigurat de către Eurojust. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai spus anchetatorii.

Dosarul a fost trimis în instanță, iar Valter, fratele lui Cosmos Tănase riscă să primească din nou ani grei de pușcărie. 

Valter a fost condamnat în 2016 la 15 ani de puşcărie într-un dosar de proxenetism, însă, a fost lăsat în libertate la scurt timp. Păşniceanu a fost condamnat pentru trafic de persoane într-un dosar din 2006 când au avut loc descinderi. Cei implicaţi au fost judecaţi în Belgia, pentru fapte de proxenetism, acolo unde au primit pedepse mai mici decât la Iaşi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te