Interlopii Anaser Duduianu, Romeo Ursu și Miluț, pe lista Most Wanted. Primii doi fac live pe TikTok

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 04.04.2023 - 15:05
Anaser Duduainau, Romeo Ursu și Liviu Miluț Foto: TikTok/Youtube/Facebook
Rodindeal, Duduianu și Gușan Foto: Colaj IGPR

Pe lista Most wanted a Poliției Române se află câțiva interlopi celebri. Anaser Duduianu, Liviu Miluț, Boenică dar și un interlp periculos din IașI. Deși unii dintre ei fac live-uri pe TikTok, pentru autorități sunt de negăsit.

SHARE

Interlopii români condamnați pentru fapte grave au ajuns pe lista Most wanted a Poliției după ce au fugit din țară înainte de pronunțarea sentințelor. 

Unii dintre ei au fost localizați în diverse colțuri ale lumii alții nu su fost indetificați.

Cine sunt interlopii de pe lista Most wanted a Poliției Române

Printre cei mai căutați iinfractori români se află Florin Duduianu, cunoscut sub numele de Anaser Duduianu. Liviu Miluț, locotententul interlopului ”Împăratul”, Romeo Ursu, cunoscut drept Boenică, Vasile Rodideal, un temut interlop din Iași dar și ul Ion Gușan, alias Patron. 

Florin Duduianu își vede liniștit de treabă, în timp ce poliția l-a pus pe lista celor mai urmăriți infractori. 

Citește și: Interlopul Anaser Duduianu spune pilde live. Mircea Nebunu face petreceri cu Salam

Este dat în urmărire internațională din august 2020, fiind cercetat pentru șantaj în dosarul maneliștilor. După unele surse este în SUA, însă după spusele lui, interlopul se află în Cancun, Mexic. 

Acum câteva luni l-a amenințat pe Florin Salam, parte vătămată în "dosarul maneliștilor", a acuzat un procuror de corupție și a vorbit despre clanul rival Vasiloi.

Anaser Duduianu a precizat ca se află în Cancun, Mexic și nu în Statele Unite așa cum se vehicula. 

Interlopul Miluț Liviu Ciucheș, unul dintre ucigașii lui Virgil Buşă, cuscrul lui Adi Minune, este pe lista Most Wanted de aproape 10 ani. Șeful lui, Ioan Anton zis "Împăratul", a fost arestat anul trecut. 

Citește și: Interlopul trimis de "Împărat"să-l ucidă pe cuscrul lui Adi Minune, most-wanted de 8 ani în Europa

Miluț era căutat li de autoritățile irlandeze. Pe când se afla în această țară, fugarul, împreună cu alte 11 persoane au organizat un grup infracțional.

Gruparea avea scopul de a comite o crimă. Membrii acesteia au agresat și urmărit și agresat mai multe persoane pe care le considerau ca făcând parte din grupuri criminale rivale. Una dinte victime a murit.

Romeo Ursu, cunoscut drept Boenică se ascunde de poliție în țările calde și postează pe rețelele de socializare mesaje în care râde de autorități. Casele lui din România, abandonate, au fost luate cu asalt de oamenii străzii.

El fuge de Justiție de aproape 14 ani, după ce, în 2008, a fost dat în urmărire internațională pentru înșelăciuni cu terenuri. Tot el ar fi fost și liderul unei grupări care se ocupa cu falsificarea cardurilor bancare.

Citește și: Căutat, interlopul Boenică trimite poliției poze din Iordania. Acum, din casa lui se vând și droguri

Romeo Ursu nu a fost găsit niciodată de polițiști, însă i-a sfidat pe internet unde a pus fotografii și filmulețe din străinătate în timp ce era la piscină. Anul acesta, proprietarul a cerut de la Primărie un certificat de intrare în legalitate, care îl obligă să demoleze o parte din clădire.

Vasile Rodideal, unul dintre cei mai căutați interlopi din Iași. El a fost condamnat la 12 ani și 6 luni închisoare pentrupentru comiterea următoarelor fapte: constituirea și susținerea unei grupări de

 criminalitate organizată, deținerea fară drept de muniție destinată armelor de război, instigare neurmată de executare la săvârșirea infracțiunii de omor calificat, instigare la săvârșirea infracțiunii de

 deținere a unei bancnote false în vederea punerii în circulație, conducere pe drumurile publice a unui autoturism în condiții de suspendare temporara a dreptului de a conduce.

Interlopul care avea o organizație construită după reguli militare

Mafiotul Nicu Patron, recuoscut ca șeful "hoților în lege", a comandat mai multe asasinate și a condus cu mână de fier o grupare care-și afla baza în România, Moldova, Transnistria, Bulgaria, Serbia şi sudul Ucrainei, dar opera în țările veste-europene. CCR l-a făcut scăpat.

Interlopul Ion Gușan, zis Nicu Patron, a fost ridicat, în luna mai, de la reședința lui din apropierea Bucureștiului de mascați, în urma unei operațiuni la care au participat anchetatori români, basarabeni și francezi. Apoi a fost eliberat de judecătorii Curții de Apel București.

Citește și: Mafiotul Nicu Patron, care a trimis un asasin să ucidă un oligarh rus la Londra, scăpat în România

Nicu Patron s-a făcut cunoscut pentru prima dată în România în 2012 când s-a vorbit despre faptul că ar fi intermediat angajarea de către frații Bogdan și Răzvan Mararu, din Piatra Neamț, a ucigașului Vitalie Proca, pe care l-au tocmit să-l asasineze pe rivalul lor, Puiu Mironescu.

Gruparea “Patron” a fost organizată pe principii militare şi funcţionează după toate regulile de fier ale mafiei ruse. Au un buget propriu, numit “obceac”, în care se varsă profiturile obţinute din activităţi criminale.

“Hoţii în lege” se bucură de acest statut toată viaţa şi au drept de moarte asupra membrilor grupării care încalcă legile nescrise ale organizaţiei. Teritoriul tradiţional al grupării “Patron” include Moldova, Transnistria, România, Bulgaria, Serbia şi sudul Ucrainei – chiar dacă cele mai profitabile operaţiuni criminale erau realizate în ţările vest-europene.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te