Căutat, interlopul Boenică trimite poliției poze din Iordania. Acum, din casa lui se vând și droguri

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.12.2022 - 13:03

Romeo Ursu, cunoscut drept Boenică se ascunde de poliție în țările calde și postează pe rețelele de socializare mesaje în care râde de autorități. Casele lui din România, abandonate, au fost luate cu asalt de oamenii străzii.

SHARE

Casa unui interlop din Capitală care fuge de justiție de mai bine de un deceniu, s-a transformat într-o reședință a oamenilor străzii.  

Zeci de tineri sunt văzuți în fiecare zi cum intră și ies din curtea imobilului. Vecinii se tem că acolo sunt comercializate și chiar consumate droguri, și spun că lângă blocurile din jur găsesc tot mai des siringi folosite, unele cu urme de sânge.

Într-o singură oră, cel puțin șapte persoane au intrat și au ieșit la interval de câteva minute din locuința abandonată aflată în Sectorul 2 al Capitalei. Unii vin cu taxiul, apoi sună la interfon și așteaptă la poartă câteva minute până sunt lăsăți să intre în curte. Din blocurile de vizavi, vecinii asistă la aceste mișcări suspecte și cred că acolo se vând droguri, scrie ProTv

Cel mai probabil, spun martorii, acolo se vinde heroină.

Citește și: Fabuloasa viață a Mihaelei Mihai: Urmărită și declarată moartă de Securitate. Soțul o otrăvea

Potrivit unor surse din Poliție, imobilul a fost ridicat de Romeo Ursu, poreclit și Boenică. În acte, însă proprietara ar fi fiica acestuia, Romina Ursu. Construcția a fost abandonată în 2018.

Cine e Boenică

Boenică fuge de Justiție de aproape 14 ani, după ce, în 2008, a fost dat în urmărire internațională pentru înșelăciuni cu terenuri. Tot el ar fi fost și liderul unei grupări care se ocupa cu falsificarea cardurilor bancare. Romeo Ursu nu a fost găsit niciodată de polițiști, însă i-a sfidat pe internet unde a pus fotografii și filmulețe din străinătate în timp ce era la piscină. Anul acesta, proprietarul a cerut de la Primărie un certificat de intrare în legalitate, care îl obligă să demoleze o parte din clădire.

Implicat și în dosarul permiselor false

Opt persoane au fost reţinute în dosarul permiselor de conducere obţinute în mod fraudulos, urmând să fie prezentate joi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Alte 26 de persoane au fost plasate sub control judiciar.

Citește și: Emil Hossu a murit pe scenă sub privirile soției alături de care juca. Ultimele cuvinte: „Te iubesc”

 
Surse din anchetă afirmă că printre liderii grupării s-ar afla Romeo Ursu, cunoscut sub numele de ”Boenică”, cel care a fost dat în urmărire în urmă cu 12 ani, acuzat de înşelăciuni în domeniul imobiliar, el aflându-se în Iordania.
În cauză s-a stabilit faptul că, începând cu a doua jumătate a anului 2019 şi până în prezent, s-a constituit, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Ilfov şi a municipiului Bucureşti, un grup infracţional organizat constituit iniţial din 9 membri (cetăţeni români şi străini), la care ulterior au aderat şi alţi cetăţeni români, grupul fiind profilat pe săvâşirea unor infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, precum şi infracţiuni de fals şi de corupţie.

Scopul grupului l-a reprezentat obţinerea de venituri ilicite prin înlesnirea obţinerii contra-cost şi în mod fraudulos a unor permise de conducere pentru mai mulţi cetăţeni români care nu posedau competenţele necesare obţinerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România”, arată DIICOT.

Citește și: Infracțiune. În România, un permis auto „costă” 3.000 de euro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te