Interlopul Romeo de la Constanța, condamnat pentru sclavie modernă în Anglia, adus în România

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.01.2024 - 18:09
Interlopul Anghel Iordache extrădat în România din Anglia Foto: https://www.thetelegraphandargus.co.uk/

Interlopul Romeo de la Constanța, condamnat la 11 ani și 8 luni după ce a fost găsit vinovat de mai multe infracțiuni grave, a fost extrădat în România. Ancheta a început în 2022 când poliția a făcut o verificare la o adresă după o cerere de la Asistența Socială.

SHARE

Iordache Anghel, cunoscut în lumea interlopă sub numele Romeo de la Constanța, a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare în Anglia după ce a fost găsit vinovat pentru trafic de persoane, sclavie modernă, proxenetism, privare de libertate și violență.

El a fost extrădat în România după ce Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a recunoscut sentința primită de bărbat și își va executa pedeapsa în țară.

Interlopul Romeo de la Constanța, condamnat pentru sclavie modernă în Anglia, adus în România

Bărbatul în vârstă de 49 de ani a fost cercetat într-o anchetă începută în luna martie 2022, după ce poliția a făcut o verificare la o adresă, în urma cererii venite de la Asistența Socială. Sentința lui Iordache Anghel nu este definitivă.

Au fost găsite victime ale traficului organizat la adresa românului. 

Citește și: Pentru ce a luat 11 ani de închisoare un proxenet român în Anglia. A fost judecat în 4 luni

La adresa respectivă au fost găsite două femei, victime ale traficului organizat de Iordache Anghel.

Reprezentanții de la Leeds Child Vulnerable to Exploitation Team (CVET) au concluzionat că există o șansă mare ca mai multe femei să fi fost traficate pentru exploatare sexuală. Ofițerii au cerut oamenilor să ofere informații dacă au detalii cu privire la sclavia modernă, pentru ca victimele să fie salvate, conform thetelegraphandargus.co.uk.

Anghel Iordache, zis ”Remus” care era cercetat într-un alt dosar pentru proxenetism si trafic de minori, în care a avut ca măsură control judiciar până în luna ianuarie 2022 a mers în Marea Britanie împreună cu două fete pe care le-a racolat din Constanța și București, sub pretextul că le va găsi locuri de muncă. Acolo însă le-a obligat să se prostitueze.

Clienții veneau în urma unor anunțuri online și plăteau și 500 de lire pentru a întreține relații sexuale cu cele două fete.

Un român stabilit în Anglia a fost rugat de una dintre fetele sechestrate să o ajute să scape de individ. Polițiștii de la BCCO București au aflat unde sunt ținute fetele.

Pe baza acestor informații, polițiștii din Leeds au desfășurat o operațiune de salvare a celor două fete românce și l-au arestat pe Anghel Iordache cel care le exploata.

Citește și: "Împăratul" și interlopii lui l-au făcut „tocăniță" cu răngile pe un proxenet concurent din Dublin

Din cercetări a reieșit că tinerele ar fi fost recrutate din România, fiind ulterior transportate în Regatul Unit al Marii Britanii, unde ar fi fost obligate prin amenințări și violență să practice prostituția, fiind cazate la mai multe adrese situate pe teritoriul Marii Britanii. Interlopul român a fost judecat în doar patru luni și a primit 11 ani.

Vineri, judecătorii Curții de Apel Constanța au decis să „admită sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa și să recunoască hotărârea de condamnare pronunţată la data de 13.07.2022, de către Curtea Coroanei din Leeds – Marea Britanie, în cazul nr. T20220363, rămasă definitivă la data de 24.07.2023, prin care cetăţeanul român Anghel Iordache a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 8 luni închisoare (4261 zile), pentru comiterea infracțiunilor de organizarea sau facilitarea călătoriei altei persoane în scopul exploatării acesteia – faptă prevăzută şi pedepsită de secţiunea 2 alineatul (1) din Legea privind Sclavia Modernă din 2015 din legislația britanică (corespunzătoare infracțiunii de trafic de persoane din legislația română, cauzarea sau incitarea la prostituție pentru câștig –corespunzătoare infracțiunii de proxenetism, controlarea prostituţiei pentru câştig –corespunzătoare infracțiunii de proxenetism, agresare prin bătaie –corespunzătoare infracțiunii de lovire sau alte violențe, viol – toate săvârșite în concurs real.

Citește și: VIDEO Chioru, Rogojină și Marian au furat un seif cu 300.000 de euro de la un arbitru de câini

Dispune transferarea condamnatului Anghel Iordache într-un penitenciar din România, în vederea executării pedepsei în vederea executării pedepsei de 11 ani şi 8 luni închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te