Instanța decide luni dacă Sorina poate pleca din țară cu părinții adoptivi

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 12.07.2019 - 13:11
Sorina și mama ei adoptivă, Ramona Săcărin

Judecătoria Slatina decide în 15 iulie dacă Sorina, fetița din Baia de Aramă, adoptată de familia Săcărin, stabilită în America, poate părăsi țara împreună cu părinții adoptivi.

SHARE

Vicepreşedintele Judecătoriei Slatina, Petronela Stamatoiu, a declarat, vineri, că instanţa a primit dosarul de la Tribunalul Olt şi a fixat termen în data de 15 iulie, potrivit Mediafax. 

Judecătoria Slatina este a cincea instaţă chemată să soluţioneze ordonanţa preşedinţială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Olt.

Citește și: DEZBATERE Cât de eficientă e asistența maternală în România 

Reacția procurorului general privind decizia ca Sorina să rămână la familia adoptivă

Procurorul general interimar Bogdan Licu a cerut instanței ca Sorina să rămână în țară până la finalizarea cercetărilor. 

De mai bine de o săptămână, pașaportul Sorinei este la Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor de Justiție, secție care le-a pus sub urmărire penală pe procuroarea Maria Pițurcă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, și pe Violeta Morjan, managerul de caz al fetiței, de la Protecția Copilului Mehedinți. 

Joi, Curtea de Apel Craiova a respins cererea de revocare a adopției, solicitată de procurorul general Licu, astfel că se menține hotărârea definitivă prin care Sorina a fost adoptată de familia Săcărin. 

Citește mai multe aici: Curtea de Apel Craiova a decis: Adopția Sorinei rămâne în vigoare. Primele reacții ale familiei 

Cazul Sorinei este mediatizat în spațiul public de trei săptămâni. 

Sorina, o fetiță de opt ani crescută în plasament, la o asistentă maternală profesionistă, a fost adoptată de o familie de români din America, în luna aprilie. Timp de două luni, ex-asistenta maternală, căreia i-a fost întrerupt contractul de muncă, a refuzat să predea copilul familiei adoptive, susținând că ea însăși a încercat să o adopte, însă a fost mințită de Protecția Copilului Mehedinți, care i-ar fi spus că fetița nu este adoptabilă.

Totuși, asistenta maternală a redactat două declarații în care a refuzat adopția. Cazul a făcut vâlvă în societate, după ce pe Facebook a apărut, acum două săptămâni, o înregistrare în care fetița este scoasă din casă cu forța, de o procuroare, în baza plângerii familiei adoptive, care a reclamat că Sorina era ținută la Baia de Aramă cu forța.

Cazul a fost folosit ca pretext pentru atacarea justiției de către Coaliția PSD-ALDE. Premierul Viorica Dăncilă declama că „Sorina nu este singură“, ministrul Justiției, Ana Birchall, spunea că „este normal“ ca fetița să rămână în țară până la lămurirea situației, în vreme ce președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ajungea la concluzia că „este republica procurorilor“.

Citește și: Semnele de întrebare din cazul fetiței de la Baia de Aramă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te