Înșelătorie cu cabane din Sinaia pentru revelion: după ce a fost plătit avansul, nu au mai răspuns

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 04.01.2021 - 14:14
Stațiunea Sinaia/FOTO: Getty

Zeci de oameni care plănuiau să își petreacă revelionul la Sinaia au fost înșelați printr-o escrocherie de proporții. Au plătit avansuri de mii de lei, dar pensiunile pe care le-au închiriat nu există și la telefoane nu le-a mai răspuns nimeni.

SHARE

Ionuţ Rădoi, păgubit: „Nu mă aşteptam niciodată să mă ţepuiască cineva în felul ăsta! Eu am fost cel care a găsit cazarea asta undeva la sfârşit de septembrie. A fost ideea de a-i da 2.000 de lei avans, ulterior, în decembrie să mai discutăm şi pentru restul banilor. Nu mi s-a părut nimic dubios, mai ales că erau nişte detalii de la o firmă reală, chiar am căutat firma să mă documentez, să fie cazarea ok. Am căutat detalii despre firmă, dar greşeala a fost să nu sun la firma respectivă să mă asigur.”

Planul şarlatanilor a fost extrem de bine pus la punct. Ca să nu trezească suspiciuni, au folosit datele de facturare ale unei firme din Braşov. Reprezentaţii societăţii spun că sunt la rândul lor victime.

„În luna septembrie am aflat de primul caz de înşelătorie în care mai multe persoane se folosesc de firma mea drept momeală şi încasează aconturi substanţiale. În acest moment am deja o plângere făcută la Poliţia din Braşov, la secţia 3. Vă încurajez să faceţi şi dvs. plângere la secţia de Poliţie de care aparţineţi”, a fost reacția firmei.

De altfel, proprietara firmei a creat un grup pe Facebook, unde rapid au apărut zeci de oameni care se plângeau că au rămas şi fără bani şi fără vacanţă.

- Am trimis 3.000 lei în contul de pe factură. La două zile dupa achitarea avansului am încercat să-l sun, dar numărul era indisponibil.

Andreea, păgubită: „Am transferat 3.750 de lei. Cu două zile înainte de Revelion, i-am dat mesaj pe WhatsApp, nu a răspuns, apoi l-am tot sunat de pe mai multe telefoane, la fel, nu răspundea nimeni. Am fost şi am depus plângere la poliţie şi apoi la parchet.”

Șase plângeri penale au fost depuse doar în Bucureşti, spune Poliţia Capitalei. Autorităţile fac cercetări pentru înşelăciune şi recomandă evitarea site-urilor de anunţuri online pentru achiziţia unei vacanţe, potrivit Digi24.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.