Video cu mămica româncă jucându-se cu un bebeluș, înainte de a fi arestată de autoritățile daneze

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 07.02.2022 - 13:22
Românca arestată în Danemarca pentru că și-ar fi maltratat copilul, se joacă cu nepoțelul ei Foto: Facebook
Ionuț și Sorana Rotundu au fost arestați în Danemarca Foto: Facebook

Imagini cu mămica româncă jucându-se cu un bebeluș au fost făcute publice după ce un cuplu de români a fost arestat în Danemarca, pe motiv că și-ar fi maltratat copilul. Însă toate mărturiile arată că cei doi români erau foarte grijulii cu copilul lor.

SHARE

Ionuț și Sorana Rotundu au fost arestați cu suspiciunea că și-au maltratat copilul în vârstă de o lună după ce bebelușul a ajuns la spital cu hemoragie craniană, existând suspiciuni că micuțul ar avea sindromul copilului scuturat.

Toți cei care îi cunosc pe cei doi români spun că aceștia erau foarte grijulii cu copilul.

O altă româncă, Magda Săvuică, a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare în care Sorana Rotundu se joacă cu nepoțelul ei, cu câteva zile înainte de a fi acuzată că și-a maltratat copilul.

Citește și: Conspiraționistul Mădălin Ionescu nu crede în COVID, dar a ajuns în stare gravă la spital cu Omicron

„Sorana de vorbă cu nepoțelul ei. Cu câteva zile înainte să fie suspectată că și-ar fi maltratat propriul copil. În ce lume odioasă trăim… Și când se va afla că a fost o greșeală, ei cine îi va da înapoi zilele fără bebeluș și cine îi va lua toată durerea? Singura alinare e că știm că Dumnezeu are mereu arta de a transforma suferința în ceva glorios!”, a scris Magda Săvuică în postarea sa de pe Facebook. 

Coșmarul familiei Rotundu

Probleme soților Ionuț și Soran Rotundu au început în urmă cu aproape o lună. Cei doi încercau de mai mult timp să aibă un copil și veneau după o sarcină pierdută.

Citește și: Cine sunt Bălan Los Angeles, Bălan Mc Donald's, zis Marvel și Bălan Barcelona și de ce sunt arestați 

Travaliul nașterii micuțului Mathias a fost unul cu probleme și a durat două zile. 

"Povestea a început acum o lună de zile când Sorana trebuia să nască. Ea a fost la toate controalele, căci a pierdut înainte o sarcină din motive medicale. (...) S-a dus cu dureri la spital vineri, vineri noaptea i-a făcut o injecţie de durere şi apoi au trimis-o acasă că nu avea dilataţia suficientă, cu durerile alea, a revenit înapoi sâmbătă noaptea că nu mai putea de durere... S-a dus cu maşina, că ambulanţa n-a vrut s-o ia, a ajuns la spital, a fost un travaliu de două zile, s-a chinuit foarte mult să nască copilul, la sfârşit le-a zis asistentelor că nu mai poate, şi i-au dat un cearceaf să tragă de el până iese bebeluşul", a povestit unchiul Soranei, pentru Epoch Times.

La două zile după ce a născut, Sorana a fost trimisă cu copilul acasă, deşi bebeluşul nu se simţea bine, nu mânca, vomita. Medicii i-ar fi spus însă că e normal, că bebeluşul are colici, a mai povestit Beniamin, fratele Soranei.

Apoi a început coşmarul, copilul a început să plângă încontinuu, zi şi noapte, nu mânca, scădea în greutate. La Sorana şi Ionuţ a venit moaşa care îi spunea mereu că nu e motiv de îngrijorare, spune Beniamin, fratele Soranei.

"Copilul meu are ceva, nu ia în greutate, nu poate să doarmă", îi spunea - potrivit lui Beniamin - Sorana moaşei care o încuraja spunându-i că e de la colici şi în câteva zile o să treacă.

Situaţia s-a înrăutăţit însă, bebeluşul plângea până se învineţea la faţă şi mama a tot sunat la ambulanţă. Însă, potrivit lui Beniamin, părinţii bebeluşului au fost întrebaţi dacă cel mic are febră şi când li s-a spus că nu, au refuzat să trimită ambulanţa. Când părinţii au insistat că vin ei la urgenţă cu copilul, li s-a spus că vin degeaba şi să îşi facă o programare pentru analize. Părinţii au sunat să facă programare şi li s-a făcut pe 1 şi pe 2 februarie. Nu au mai ajuns însă la analize...

Luni dimineaţa, pe 31 ianuarie 2022, copilul a făcut o criză urâtă - mişcări necontrolate ale mâinii, ale unui picior şi dat din cap, şi părinţii au sunat disperaţi la ambulanţă. Finalmente, ambulanţa a venit şi copilul a fost dus la spitalul Esbjerg, unde ar fi fost diagnosticat cu hemoragie craniană.

Potrivit familiei, Mathias a fost transferat rapid la Spitalul din Odense, iar medicii, după ce au pus diagnosticul de hemoragie craniană, au anunţat poliţia pentru a stabili dacă copilul s-a născut cu ceva probleme sau s-a întâmplat ceva pe parcurs. Cei doi soţi au fost arestaţi şl poliţia face o anchetă pentru a se verifica dacă şi-au agresat copilul.

De atunci, familia Soranei şi a lui Ionuţ umblă înnebunită să afle despre soarta lor şi, mai ales, despre a bebeluşului, În pofida tuturor eforturilor lor n-au reuşit să ia legătura cu cei doi şi nici să afle informaţii despre starea de sănătate a bebeluşului, singurul răspuns care li s-a dat fiind că datele sunt confidenţiale.

Deşi cred că Sorana şi Ionuţ n-au nicio vină pentru ce li s-a întâmplat rău bebeluşului şi îi consideră pe cei doi părinţi foarte buni, familia celor doi înţelege că poliţia trebuie să îşi facă datoria şi să desfăşoare ancheta care se impune în astfel de cazuri. Vrea însă să dea de micuţul Mathias şi să îl ia acasă, în România, unde să fie crescut de bunici şi de cei care îl iubesc, în loc să stea în grija statului danez.

Ce spune Ministerul român de Externe

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Copenhaga a fost notificată, la data de 2 februarie 2022, de către un cetățean român, cu privire la situația deosebită în care se află alți trei cetățeni români, membri de familie ai acestuia, pe teritoriul Regatului Danemarcei.

În dialogul cu reprezentanții ambasadei, persoana în cauză a menționat că doi cetățeni români, soț și soție, rezidenți în Regatul Danemarcei, au fost reținuți de către autoritățile daneze și se află în custodia a două centre de detenție diferite. Copilul minor al celor doi soți a fost internat, la data de 29 ianuarie 2022, într-o unitate medicală, fără ca familiei să îi fie furnizate ulterior informații cu privire la starea de sănătate a acestuia.

În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile daneze, în vederea obținerii unor informații oficiale cu privire la situația juridică a celor doi cetățeni români reținuți și starea de sănătate a minorului, precum și detalii suplimentare cu privire la acest caz.

Potrivit datelor preliminare comunicate ambasadei de către poliția daneză, minorul este în prezent internat în spital, fiind însoțit și supravegheat de o persoană desemnată de către municipalitatea daneză. La recomandarea medicilor, autoritățile daneze au deschis o anchetă cu privire la circumstanțele care au dus la internarea minorului în spital. Părinții minorului au fost reținuți pentru o perioadă inițială de 4 săptămâni, fără dreptul de a vedea minorul, fiindu-le desemnați avocați din oficiu.

MAE informează că Ambasada României la Copenhaga a continuat demersurile oficiale pe lângă poliția daneză, pentru obținerea unor informații suplimentare cu privire la unitatea medicală unde a fost internat minorul și starea de sănătate a acestuia, pentru a fi în măsură să intermedieze contactul direct cu persoana desemnată de către municipalitate să-l însoțească pe perioada spitalizării și pentru stabilirea unui contact, respectiv vizitarea celor doi cetățeni români reținuți.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te