Informatizare în Dolj: notă telefonică, scrisă cu pixul, către directorii școlilor din județ

DE Valentin Mirică | Actualizat: 04.12.2020 - 16:11
Sediul ISJ Dolj

Inspectoratul Școlar Județean Dolj (ISJ) a transmis directorilor din județ, precum și consilierilor educativi, o notă telefonică scrisă cu pixul. Inspectorul care a redactat-o spune că nici acum nu are computer și lucrează la terminalele unor colegi.

SHARE

Directorii unor școli din Dolj au declarat, pentru Gazeta de Sud, că este pentru prima dată când primesc un e-mail cu o notă telefonică scrisă de mână și susțin că de fapt asta demonstrează cât de digitalizat și de dotat este învățământul preuniversitar din Dolj în prezent.

În nota telefonică scrisă cu pixul se anunță că: “ISJ Dolj organizează în data de 10 decembrie, ora 11.30, Cercul pedagogic al consilierilor educativi, semestrul I, anul școlar 2020-2021. Tema activității cercului pedagogic este: Implementarea de noi metode de predare-învățare-evaluare pentru activitățile educative. Cercul pedagogic al consilierilor educativi se va defășura online, pe platforma Google Meet, iar link-ul de participare se va transmite prin e-mailul profesorilor consilieri educativi din fiecare unitate școlară”.

Nota scrisă cu pixul a ajuns pe email al directorii școlilor doljene.

“În primul rând de la 1 septembrie de când sunt la Inspectoratul Școlar Județean Dolj nu am calculator și nici imprimantă. Abia pe 30 noiembrie au venit aceste dispozitive și sunt la formatat. Calculatorul din birou nu funcționează. Am mai lucrat pe la colegi la birou.

În al doilea rând, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Dolj este o procedură ca noi, inspectorii școlari, să lăsăm adresele la informatician și el să le transmită către rețeaua directorilor. Informaticianul decide ce transmite. Eu ca inspector școlar am conceput respectiva adresă, iar informaticianul trebuia să îi dea forma, noi, ca inspectori școlari, nu suntem informaticieni să facem asta.

Adresa a ajuns probabil scrisă de mână și pentru că la ISJ Dolj, informaticianul care se ocupă de redactarea electronică și transmiterea adreselor pe e-mail are jumătate de normă și nu are timp, așa că a făcut o poză și a trimis-o. Mai este un informatician cu normă întreagă care nu a mai venit de trei luni la serviciu“, a explicat autorul notei, inspectorul școlar Nirvana Mândruleanu. 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.