„După 12 ore de audieri maraton la Piatra Neamț și un total de 17 persoane audiate, ies detalii șocante la iveală. În primul rând, cele 17 cadre medicale au declarat la unison că protecția contra incendiilor era doar o foaie semnată retroactiv și de esență nimeni nu știa cum trebuie să acționeze în caz de incendiu. Instructajul PSI era doar o formalitate într-o secție ATI cu circuite electrice învechite”, afirmă avocatul.
Acesta mai spune că Secția ATI nu dispunea de ventilatoare pentru recirculare, aerisirea făcându-se manual prin deschiderea geamurilor, „metodă primitivă și regăsită în foarte multe secții ATI din țară”.
Citește și: Turcan: „Sunt salarii la stat de 50.000 de lei pe lună; o categorie profesională respectată”
„Cauza probabilă a incendiului este arătată de către 3 din cele 17 cadre medicale ca fiind injectomatul care a propagat focul către combinezonul asistentei”, precizează avocatul.
Avocatul unor rude ale victimelor: Protecția contra incendiilor era doar o foaie semnată retroactiv
„Din întrebările capcană puse de către noi, respectiv : erau aprinse candele în secția ATI? Cu toții au răspuns mincinos că NU, deși din planșele foto din dosar reiese clar faptul că se aprindeau asemenea candele chiar în secția ATI”, susține avocatul Adrian Cuculis.
Citește și: Forumul Judecătorilor și Inițiativa pentru Justiție resping superimunitatea oferită de deputați
Potrivit acestuia, „au declarat cadrele medicale că secția ATI era mult prea aglomerată și era imposibil să te miști printre pacienți”.
Zece persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite, printre care mai mulți medici, în urma izbucnirii unui incendiu, la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț.