În Romania se mănâncă 7 burgeri pe minut. Care sunt cei mai apreciați?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 28.05.2024 - 17:00
În Romania se mănâncă 7 burgeri pe minut - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
În Romania se mănâncă 7 burgeri pe minut - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Foto: Tazz
Foto: Tazz

În România se mănâncă 7 burgeri pe minut. Statisticile arată că, de cele mai multe ori, românii aleg mai mult de un burger atunci când plasează o comandă online.

SHARE

Românii comandă online 10.000 de burgeri pe zi, adică aproximativ 7 burgeri pe minut. Statisticile arată că cei mai căutați sunt cei cu specific vegan sau vegetarian iar lunile în care cererea este mai mare sunt cele de toamnă-iarnă.

De asemenea, zilele de weekend și ora cinei sunt momentele cu cel mai mare consum de burgeri.

București este fruntaș în lista orașelor cu cei mai mulți burgeri comandați (48%), urmat de Timișoara, Cluj, Iași și Brașov.

În Romania se mănâncă 7 burgeri pe minut. Care sunt cei mai apreciați?

De Ziua Internațională a Burgerilor, Tazz – platforma locală de livrare rapidă, prezintă o analiză a preferințelor românilor pentru comenzile online de burgeri.

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate și setează noi tendințe culinare. 

Sunt peste 10.000 de burgeri comandați online pe zi, în anul 2023, conform raportului citat. cei mai mulți burgeri sunt livrați în București (48%), urmat de Timișoara, Cluj, Iași și Brașov.

Citește și: Ce preferă românii să mânânce tradițional: castraveți murați, cârnații, telemea de vacă și gemuri

Topul preferințelor de burgeri în funcție de oraș

În topul preferințelor pe orașe, clasamentul ne prezintă tendințele pentru fiecare zonă a țării:

 Bucureștenii: își satisfac pofta de burgeri prin comenzi de Double Bacon Cheeseburger.

 Brașovenii: cel mai des aleg să comande Cheeseburger;

Clujenii: preferă Pulled Pork Burger atunci când pofta de burger dictează;

Ieșenii: pun în topul preferințelor Crispy Burger; 

Timișorenii: aleg de cele mai multe ori Burgerul Clasic pentru prânz sau cină;

Foto: Tazz

“Sunt 4 ani de când Tazz oferă livrare rapidă direct la ușa românilor și, când vine vorba de preferințe culinare, burgerii au fost mereu în top 3 cele mai comandate produse din aplicația noastră.

 Anul acesta ne așteptăm să se mențină preferința pentru acest preparat, mai ales în contextul ocaziilor de consum în grup, când comanda de burgeri în diferite pachete, tip party sau family, este printre favorite.

Totodată, observăm un interes tot mai crescut pentru burgerii în forme sau rețete noi pe care utilizatorii noștri îi pot comanda de pe aplicația Tazz, ceea ce ne face să credem că și în următorii ani acest preparat va rămâne în categoriile de top a comenzilor online de mâncare.” a declarat Cristina Sauciuc, Head of Brand Tazz. 

Citește și: Proces cu hamburgeri. Avocaţii susţin că aceştia sunt prea mici, firma se opune

Top căutări pentru comenzile online de burgeri

Printre cele mai căutate tipuri de burgeri în aplicație sunt variantele vegane și vegetariane, cu avocado și trufe, care marchează trendul pentru alternativele clasicului burger, prin gusturi noi și ingrediente diverse. Tendințele pentru acest preparat sunt completate de căutările pentru mini burger și smash burger, două variante care intră în top alegeri în această perioadă a anului. 

Cu un bon mediu de aproximativ 80 de lei pe comanda, de multe ori, românii aleg mai mult de un burger atunci când plasează o comandă online. Comenzile de grup, fie că sunt alături de familie, prieteni sau în gașcă sunt specifice pentru acest preparat. Anul trecut, cea mai mare comandă de grup livrată a fost de 16 burgeri, cu o valoare de peste 600 de lei, iar de cele mai multe ori comenzile plasate sunt pentru minimum 6 persoane.

Deși se află printre cele mai comandate preparate online din aplicația Tazz, pe tot parcusul anului, pofta românilor se accentuează în lunile octombrie-decembrie. Dacă în primele luni ale anului, ianuarie-martie, totalul burgerilor comandați atinge un procent de aproape 20%, spre final de an ajunge la peste 25% din totalul de burgeri livrați acasă.

În fiecare zi de vineri comenzile de burgeri sunt în creștere cu peste 5% din totalul comenzilor, comparativ cu alte zile ale săptămânii. Topul momentelor de consum este condus de intervalul 18:00-20:00, când se plasează peste 30% dintre comenzile de burgeri, urmat de intervalul 12:00-14:00, cu 22% dintre comenzile livrate românilor pentru masa de prânz. Deși cu o frecvență mai rară, unii români aleg burgerul și pentru poftele de la miezul nopții, unde se înregistrează doar 2.5% dintre comenzile de burgeri livrate în intervalul 23:00-01:00.  

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te