IGPR: 4.700 de amenzi pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, în ultimele 24 de ore

DE Alexandru Pop | Actualizat: 24.04.2020 - 14:01
Foto: Politia Română

Poliţiştii au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 121 de persoane în timp ce comiteau infracţiuni, au verificat peste 36.000 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină şi au fost aplicate peste 4.700 de amenzi pentru nerespectare restricţiilor de circulaţie.

SHARE

"În ultimele 24 de ore, 392 de autovehicule (cu 1.365 de persoane) au fost preluate din zonele de frontieră. Au fost verificate 36.892 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină. Acţiunile au avut ca rezultate întocmirea a cinci infracţiuni de zădărnicirea combaterii bolilor", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

De asemenea, în cursul zilei de joi, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 4.795 sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei.

Poliţiştii au realizat 2.765 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.311 au fost sesizate de cetăţeni prin 112, fiind organizate 311 acţiuni.

"121 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea, şi alte 8 persoane urmărite au fost depistate. În trafic, poliţiştii au constatat 75 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 273 de permise şi retrase 177 de certificate de înmatriculare", arată sursa citată.

Peste 14.000 de poliţişti au fost la datorie, joi, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată DSP.

Poliţiştii au verificat şi respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină şi a celor impuse, pe timpul stării de urgenţă, unităţilor comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalităţii economice.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.