Guvernul „semafor” al Germaniei va legaliza consumul de canabis

DE Valentin Mirică | Actualizat: 25.11.2021 - 12:35
Foto: Agrintel.ro

Guvernul „semafor” al Germaniei va legaliza consumul de canabis: coaliția dintre social-democrați (roșu), ecologiști (verzi) și liber-democrați (galben) speră să obțină astfel câștiguri la buget de 4,7 miliarde de euro și să creeze circa 27.000 de locuri de muncă.

SHARE

Germania ar fi prima țară din UE care legalizează consumul de canabis, alte țări doar au dezincriminat utilizarea sa. 

Citește și: Nuțu Cămătaru: Puteam prelua Steaua, dar nu am vrut. Pe Becali „l-am ținut cu bani și cu șmecherie”

Viziunea pentru Germania a viitorului guvern condus de Olaf Scholz include, printre altele, legalizarea canabisului. Va fi introdusă vânzarea „către adulți în scopuri recreative” și numai magazinele autorizate ar vinde canabisul. Coaliția de guvernare va monitoriza măsura și o va revizui peste patru ani.

În Luxemburg se pregătește legalizarea cultivarea canabisului în locuințe sau grădini, precum și consumul.  Conform noii legislații, persoanele de peste 18 ani vor putea să cultive până la patru plante de canabis per gospodărie pentru uz personal. Comercializarea semințelor va fi, de asemenea, permisă, fără limite în ce privește cantitatea și nivelul de THC (principala substanță psihoactivă din canabis – n. red.).

Conform guvernului luxemburghez, semințele vor putea fi cumpărate în magazine, vor putea fi importate sau cumpărate online.

Se estimează că piața europeană va ajunge la 3,2 miliarde de euro până în 2025, față de 403 milioane de euro la sfârșitul anului 2021, apreciază un raport privind canabisul realizat de firma de cercetare Prohibition Partners și citat de Reuters.

O astfel de creștere ar putea stimula marile firme de canabis din SUA și Canada, precum și industria germană în curs de dezvoltare. 

În Europa, țara asociată în mod tradițional cu canabisul este Olanda, unde vânzarea acestuia în cafenele este tolerată, dar nu legalizată în mod oficial, adică magazinele se aprovizionează cu iarbă de la cultivatori ilegali.

Citește și: Laura Vicol, avocata fraților Cămătaru și candidată PSD, 300.000 de euro la saltea

„Coaliția semafor” va instala un nou guvern la Berlin până la Crăciun, punând astfel capăt celor 16 ani în care Germania a fost condusă de Angela Merkel și Partidul Creștin Democrat (CDU). 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.