Gorghiu, despre legea pensiilor: „De acum, nicio pensie nu va fi mai mare decât salariul”

DE Alin Crișan | 21.10.2023 - 10:15
Gorghiu, despre legea pensiilor: „De acum, nicio pensie nu va fi mai mare decât salariul” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Alina Gorghiu i-a transmis comisarului european european pentru justiţie Didier Reynders că legea pensiilor, în forma agreată cu CE, a fost promulgată și că „de acum, nicio pensie nu va fi mai mare decât salariul”.

SHARE

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu i-a transmis comisarului european european pentru justiţie Didier Reynders, în cadrul întrevederii avute cu ocazia participării la Consiliul JAI, că legea pensiilor, în forma agreată cu CE, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi va fi publicată în Monitorul Oficial, că, ”de acum, nicio pensie nu va fi mai mare decât salariul” şi că România a respectat acest jalon din PNRR.

Gorghiu, despre legea pensiilor: „De acum, nicio pensie nu va fi mai mare decât salariul”

”Ministra justiţiei, Alina-Ştefania Gorghiu, a participat, în data de 20 octombrie la reuniunea consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), desfăşurat la Luxemburg. Ministra justiţiei a avut o întrevedere cu comisarul european pentru justiţie, domnul Didier Reynders. Subiectele discutate au inclus: legea pensiilor, eficientizarea sistemului de justiţie din România, activitatea procurilor din cadrul mecanismul privind investigarea infracţiunilor magistraţilor, precum şi cele mai recente evoluţii ale reformelor din justiţie.

În acest context, Alina-Ştefania Gorghiu a transmis comisarului european că legea pensiilor, în forma agreată cu Comisia Europeană, a fost promulgată de către Preşedintele României şi că urmează a fi publicată în Monitorul Oficial. Ministra justiţiei a declarat că „de acum, nicio pensie nu va fi mai mare decât salariul” şi că România a respectat acest jalon din PNRR.

Ministra justiţiei a mulţumit comisarului european pentru decizia formală a Comisiei Europene privind ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi a salutat cooperarea în cadrul mecanismului privind Statul de Drept”, precizează Ministerul Justiţiei într-un comunicat transmis sâmbătă.

Citește și: Gorghiu, despre acţiunile în instanţă ale magistraţilor: „O lege separată ar putea stopa fenomenul”

În cadrul dezbaterilor JAI, s-au abordat teme referitoare la nouă propunere de directivă privind insolvenţa în UE, dezvoltarea competenţelor digitale, inteligenţă artificială şi eficientizarea sistemelor de justiţie.
 
”Un punct important abordat în cadrul reuniunii consiliului JAI a fost prezentarea foii de parcurs a Uniunii Europene pentru a intensifica lupta împotriva traficului de droguri şi a reţelelor infracţionale. Ministra justiţiei salută această etapă a dezbaterilor, subliniind importanţa pe care România o acordă luptei împotriva traficului de droguri, problemă discutată recent în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT)„, conform MJ.
 
Alina-Ştefania Gorghiu a avut o întrevedere şi cu ministra justiţiei din Austria, Alma Zadic. Ministra justiţiei a abordat tema cooperării judiciare în materie penală, menţionând că, de la începutul anului 2023, 6 persoane au fost predate în România de către autorităţile austriece. Gorghiu a asigurat-o pe omoloaga austriacă de respectarea standardelor CEDO în ceea ce priveşte condiţiile de detenţie din penitenciarele din România. Discuţiile au inclus combaterea fenomenului traficului şi consumului ilicit de droguri şi extinderea spaţiului Schengen.

Citește și: Șeful de post al unei comune din Timiș a făcut contrabandă cu țigări ilegale. Reținut de DIICOT
 
”În data de 20 octombrie a.c., cu ocazia vizitei la Luxemburg, ministra justiţiei a avut o întrevedere cu Procurorul-şef al Parchetului European (EPPO). În cadrul discuţiilor, cele două părţi au abordat subiecte precum: avansarea reformelor din justiţie şi activitatea procurorilor români care au fost recent numiţi la EPPO. A transmis că România va continua să sprijine activitatea Parchetului European, felicitând EPPO pentru anchetele desfăşurate în 2022. 

De asemenea, ministra justiţiei a avut o întrevedere cu judecătorii români numiţi la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene: Octavia Spineanu-Matei, Mirela Stancu şi Ion Gâlea. Ministra justiţiei a mulţumit tuturor actorilor, diplomaţi, magistraţi de legătură, judecători, toţi cei care contribuie la eficientizarea actului de justiţie în România şi peste hotare”, informează MJ.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te