Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, susţine comasarea alegerilor de anul viitor pentru că acest lucru înseamnă şi o economie la bugetul de stat. Gorghiu a precizat, însă, că nu s-a ajuns la un acord în coaliţie pe această temă.
”Nu e semn de înţelepciune politică dacă nu ajungem la această comasare a alegerilor în orice scenariu posibil. Pentru că, a avea patru tipuri de alegeri, cu cinci eşantioane de scrutin, înseamnă o strangulare a economiei româneşti, înseamnă o bulversare a activităţii instituţiilor, înseamnă un blocaj pe linie.
Gorghiu, despre comasarea alegerilor: „A avea patru tipuri de alegeri, înseamnă un blocaj pe linie”
Că nu le place unora ce spun, e una, dar să nu vezi realitatea (...) nu mi se pare de acceptat. Vom avea de suferit toţi. Ai reforme de făcut în 2024 şi nu puţine, ai angajamente cu Comisia, ai angajamente PNRR, ai reforme pe care ai termene foarte clare.
Citește și: PNL convinge tot mai mult: mai mulți consilieri PMP și USR au ales să treacă la liberali
Cum credeţi că putem să ieşim la liman cu toate acestea, dacă noi vom fi trei sferturi din 2024 în precampanie electorală, campanie electorală, liste de candidaţi, birouri electorale. Vom sta toţi în altă logică decât logica administraţiei publice locale, judeţene, centrale”, a declarat Alina Gorghiu, la TVR Info, vineri seară.
Ea a explicat că se poate comasa orice este constituţional, că se pot găsi formule, dar a explicat că liderii PSD nu doresc această comasare.
”Se poate comasa orice este constituţional. Se găsesc formule, lipseşte la momentul acesta agrementul politic. Da, PSD nu a agreat. Au răspuns public, nu o dată, PNL, considerând că nu este oportună această comasare.
Eu cred, în continuare, cu toate argumentele care ţin de eficienţa administraţiei şi, de ce nu, de componenta de economie la bugetul de stat, că tot spunem că avem probleme cu bugetul, avem posibilitatea să gândim pragmatic şi să identificăm formula de comasare.
Citește și: Se comasează alegerile în 2024? AEP: „Nu ar fi neconstituționale”. Când se va lua o decizie
PNL are deschiderea spre această gândire luând în calcul cât de mult câştigi ca stat, nu cât de mult pierzi.Sunt convinsă că liderii de la PNL dacă îşi vor reajusta poziţia pe acest subiect, vor comunica”, a precizat Gorghiu.