PNL convinge tot mai mult: mai mulți consilieri PMP și USR au ales să treacă la liberali

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 22.12.2023 - 14:51
PNL atrage tot mai mulți consilieri locali de la alte partide - Foto: Newsweek

PNL convinge tot mai mult. Numeroși consilieri PMP și USR au ales să treacă la liberali, în ultima perioadă. 2024 va fi un an electoral intens, prin urmare sunt așteptate și alte „mișcări de trupe” pe eșichierul politic.

SHARE

PNL convinge tot mai mult:, Un număr apreciabil de consilieri PMP și USR au ales să treacă la liberali, în ultima perioadă. Apropierea intensului an electoral 2024 îi face pe mulți să-și cântărească mai bine opțiunile pe eșichierul partidelor politice.

PNL convinge tot mai mult: mai mulți consilieri PMP și USR au ales să treacă la liberali

Adierea tot mai fierbinte a multiplelor alegeri din încărcatul an electoral 2024 generează noi mișcări și regrupări pe eșichierul politic. 

Partidul Național Liberal pare că a devenit tot mai convingător pentru aleșii locali, în ultima perioadă, câtă vreme mai mulți consilieri PMP, USR, ALDE și Pro România au ales să treacă la PNL.

Astfel, peste 370 de consilieri au participat, joi seară, la un eveniment găzduit la Buzău de președintele PNL Buzău, Adrian Mocanu. 

Citește și: Noul șef al PNL Buzău a trecut pe la 6 partide. Aproape 7. Tatăl, condamnat într-un dosar DNA

„Un singur partid poate reuși să coaguleze polul de dreapta, iar aceste este PNL", a spus unul dintre consilieri.

„Prezența noastră aici este rezultatul dezamăgirii. Am ales în urma cu câțiva ani partide ca USR sau PMP, dar ne-am dat seama rapid că aceste formațiuni nu vor, nu știu sau pur și simplu nu pot să reprezinte interesele administrației locale și a comunităților”, a mai precizat unul dintre consilieri, potrivit unor surse politice. 

PNL face tot mai multe mutări de forță în ultima perioadă. Fostul primar USR din Alba Iulia a revenit la liberali, la Timiș mai mulți aleși ai Pro România au ales Partidul Național Liberal, la Cluj trei edili au ales drumul liberal: primarul comunei Călărași, Ioan Vasile Racolța (PMP), primarul comunei Panticeu, Răzvan Butuza (USR), primarul comunei Cătina, Florin Călin Borbely (PMP).

Rămâne de văzut cât de valoroase se vor dovedi aceste „transferuri” sau reveniri, din punct de vedere al alegerilor de anul viitor.

Citește și: Voican Voiculescu a luat 220.000 € ca „revoluționar”. E judecat pentru infracțiuni contra umanității

De exemplu, chiar noul președinte PNL Buzău, Adrian Mocanu, gazda întrunirii de joi seară, s-a dovedit un traseist politic care a trecut pe la aproape toate partidele, de la PSD, ALDE, UNPR, PSRO, Pro România și PMP, după cum Newsweek România a scris AICI.

Adrian Mocanu a ajuns parlamentar pe listele PSD, însă traseul său politic include nu mai puțin de șapte partide politice. Recent, el cocheta cu ideea unui transfer sau fuziuni cu partidul extremist AUR.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te