Gigi Becali îl execută silit pe Nicușor Dan. Suma pentru care au fost blocate conturile Primăriei

DE Alin Crișan | 02.12.2022 - 11:33
Nicușor Dan și Gigi Becali - Foto: Colaj

Nicușor Dan nu renunță la războiul cu Gigi Becali. La mijloc sunt 770.000 de euro, pe care edilul Capitalei refuză, însă, să-i plătească, deși latinfundiarul din Pipera are decizie definitivă în favoarea lui

SHARE
Gigi Becali a cerut executarea silită a Primăriei Capitalei. La capitolul părți, patronul FCSB-ului apărea cu titlul de “creditor”, în timp ce instituția condusă de Nicușor Dan ca “debitor”.
 

Primăria Capitalei este bună de plată. Doar că Nicușor Dan nu se împacă deloc cu situația. La Judecătoria Sectorului 5 București a fost înregistrat un dosar care are ca obiect “contestație la executare”.

Avertismentul lui Gigi Becali pentru primarul Nicușor Dan! „Am decizie definitivă, nu mai are nicio șansă”

Iată ce declara Gigi Becali despre acest proces.

“Mă judec cu ei de 11 ani. Am câștigat, în sfârșit, am trecut de toate instanțele posibile, dar nu vor să dea banii. La mijloc este vorba de 770.000 de euro. Așa că am cerut executarea silită, după ce am vorbit cu avocații. Este vorba despre o expropriere”, ne-a declarat, la momentul respectiv, Gigi Becali.

Citește și: Un templu budist a rămas fără călugări: Au fost prinși drogați cu metamfetamine. Trimiși la clinică

Primăria Municipiului București, prin primar general Nicușor Dan, are calitate de contestator, iar Gigi Becali pe cea de intimat. Pe 7 decembrie, magistrații vor lua o decizie. Latinfundiarul din Pipera este, însă, liniștit. Este ferm convins că solicitatea PMB va fi respinsă.

“Tată, eu am decizie definitivă, nu mai are nicio șansă. Eu am pus sechestru pe conturile Primăriei, că nu vrea să plătească, și el a făcut contestație. Acum să vedem dacă i-o acceptă. Nu cred că se va întâmpla asta. El vrea, pur și simplu, să tragă de timp, să mai amâne plata. Nu are nicio șansă. Să-mi dea banii!”, a Gigi Becali pentru Cancan.ro.

Nicușor Dan nu a recunoscut înțelegerea

Nu este prima dată când Gigi Becali și PMB sunt în litigiu. În februarie 2022, FCSB a pierdut a pierdut un proces cu Primăria București, căreia trebuia să îi achite peste un milion de lei. După ce afaceristul s-a ocupat de schimbarea gazonului de pe Arena Națională, clubul nu a mai plătit chiria pentru 15 meciuri, scrie Cancan.

Citește și: Recomandările ANPC de Moș Nicolae: Achiziţionaţi dulciuri şi jucării numai din magazine specializate

“O să punem câte 200.000 de euro eu și Primăria (n.r. la momentul respectiv condusă de Gabriela Firea, fina lui) ca să schimbăm terenul. Suma cu care contribuie FCSB va fi scăzută ulterior din chiria pe care ar trebui s-o achităm”, afirma, în 2017, Gigi Becali.

Doar că Nicușor Dan, actualul edil, nu a vrut să recunoască înțelegerea făcută între părți, în urmă cu cinci ani și s-a ajuns la proces.

“FCSB pretinde că au existat înțelegeri între municipalitate și FCSB pentru compensarea acestor sume cu lucrări la gazon, dar astfel de înțelegeri, dacă le-a făcut cineva în trecut, nu au implicat juridic ALPAB. Administrația se face cu acte și contracte, nu cu vorbe”, a scris primarul Nicușor Dan, pe rețelele sociale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te