Gelu Voican Voiculescu datorează statului o chirie de 230.000 de euro

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 11.04.2019 - 13:24

După ce de zece ani refuză să plătească chiria stabilită prin lege pentru o locuință proprietate a Regiei Autonome Administrația Protocolului de Stat (RAAPPS), Gelu Voican Voiculescu este dator la chirie cu 230.000 de euro.

SHARE

Voican Voiculescu ar trebui să plătească chirii, penalități și dobânzi în valoare totală de 230.000 de euro pentru patru ani de folosiță fără contract a locuinței de protocol din cartierul Primăverii, potrivit judecătorilor, scrie Cetățeanul.net

Voican Voiculescu stă în casa statului din 2001 când a semnat un contract de închiriere. Plătea atunci 1.464.411 de lei vechi, adică 146 de RON pe lună.

Fostul vicepremier a pierdut în primă instanță dreptul de a ocupa o vilă din cartierul Primăverii compusă din 9 camere în suprafață de 133 metri pătrați și dependințe în suprafață de 158 metri pătrați. Deși în contract scria că prețul chiriei poate suferi modificări, în 2008, când acest lucru s-a și întâmplat, Gelu Voican Voiculescu nu a mai recunoscut noua chirie care a fost majorată substanțial.

„Singura apărare formulată de către pârâtul Gelu Voican Voiculescu este, în esență, faptul că reclamanta a majorat cuantumul chiriei în mod nejustificat în raport de noile dispoziții legale, respectiv OUG nr. 9/2008. Or, cu privire la acest aspect, pârâtul avea la îndemână alte mijloace pentru a clarifica situația cuantumul chiriei, soluția nefiind nicidecum neplata niciunei sume de bani cu titlu de chirie deși folosea în continuare locuința de care beneficia în temeiul contractului de închiriere nr. 7303 din data de 23.08.2001”, se arată în motivarea judecătorilor.

Întregul material poate fi citit pe site-ul Cetățeanul.net

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată în dosarul Revoluției din 1989. Parchetul General a stabilit că întreaga forţă militară a României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne – Departamentul Securităţii Statului, precum și Gărzile Patriotice, începând cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia.

„Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stănculescu, general maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, înaintat în grad militar și numit ministru al apărării) și Gelu Voican Voiculescu a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit și legitimarea politică în fața poporului român”, se arată în comunicat.

Citește și Două personaje cheie din decembrie 1989 au scăpat de dosarul Revoluției, trimis în judecată

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te