Gangsterii interlopului oltean Rechinu, care-au devalizat și ucis în Mexic, zic că-s nevinovați

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 08.01.2023 - 19:50
Interlopuloltean Florian Tudor, zis Rechinu,este acuzat că a ordonat uciderea fostului său bodyguard, Sorinel Marcu Foto: NWR

Cu câteva luni înainte de a fi asasinat, Sorin Marcu a fost bătut și înjunghiat de mafioții români din Cancun ai lui Florian Tudor. Acum, aceștia își așteaptă condamnare în timp ce Florian Tudor este închis în continuare în Mexic, iar procesul său de extrădare stagnează.

SHARE

Dosarul în care locotenenții interlopului oltean Florian Tudor, zis Rechinu, sunt acuzați că au constituit un grup infracțional și că în aprilie 2018 l-au înjunghiat în Cancun, în fața unui sediu DHL, pe Sorinel Marcu, este la final.

În 2021, cei șase au fost condamnați de Tribunalul București, primind pedepse între trei și nouă ani de închisoare însă au atacat sentinșele și acum este așteptat verdictul final al Curții de Apel.

Citește și: Drogat, fără permis, cu numere false, a fugit din benzinărie, a amputat piciorul unui om și a fugit

În procesul care privește tentativa de omor, în pledoaria finală procurorul de ședință, care a reprezentat acuzarea, respectiv DIICOT, a cerut instanței ca pedepsele colaboratorilor lui Tudor să fie mărite. „Inculpații au acționat în stil mafiot la comanda lui Florian Tudor. Considerăm că pedepsele sunt insuficiente și nu reflectă periculozitatea faptelor în special în privința tentativei de omor. Acest grup infracțional organizat a acționat în beneficiul lui Tudor Florian”, a susținut procurorul de ședință. 

Citește și: VIDEO Interlopul Adrian Beleaua Corduneanu lua 400% dobândă de la oameni de afaceri și gambleri

În schimb, avocații apărării au pledat pentru nevinovăția celor șase și au cerut achitarea lor. „Sunt acuzat de fapte foarte grave, dar tot ce s-a spus aici despre mine este neadevărat”, a declarat Gabi Alin Poenaru, unul dintre principalii suspecți acuzați de tentativă de omor împotriva lui Sorinel Marcu. Colegii săi de dosar și-au susținut și ei nevinovăția. 

În finalul ședinței, părinții lui Sorinel Marcu s-au adresat instanței. „Vreau să se facă dreptate față de moartea fiului meu. Ei l-au tăiat, ei l-au și împușcat”, a declarat mama lui Sorinel Marcu, conform Context.ro .

Judecătorii au decis ca sentința definitivă să fie anunțată pe șase decembrie.

Citește și: Dubiosul investigator sub acoperire, cheia dosarului celor 22 de vameși de la Albița, va fi extrădat

Asasinarea lui Marcu

Sorin Constantin Marcu, cel mai temut bodyguard al lui Florian Tudor, a vrut să se predea FBI-ului, dar a fost împușcat mortal de un agent de pază mexican aflat în slujba mafiotului român. Agentul a dispărut fără urmă, iar judecătorul care a clasat dosarul este investigat de autoritățile din Mexic. 

Cu câteva luni înainte de a fi asasinat, Sorin Marcu a fost bătut și înjunghiat de bodyguarzii români din Cancun ai lui Florian Tudor. Motivul: Marcu era bănuit că sabota bancomatele pe care era montată aparatura pentru copierea datelor bancare ale turiștilor. 

”Locotenentul” lui Tudor Florian a fost agresat, prima oară, așa cum precizează referatul de arestare întocmit de procurorii DIICOT, pentru că ”a refuzat să se supună cererii inculpatului Tudor Florian de-a părăsi Mexicul, în ciuda amenințărilor și avertismentelor transmise.”

Fiind audiat un alt martor în acest dosar, procurorii au aflat că un alt membru important al grupării coordonate de ”Rechin” era Poenaru Gabi – Alin zis ”Patrian”, acesta fiind cel care l-a asasinat în Mexic pe Marcu Constantin în data de 13 iunie 2018. Despre ”Patrian”, martorul a susținut că este de etnie rromă (…) și este folosit de Tudor Florian pentru a crea concurență între brigăzile cu care acționează gruparea de crimă organizată.

”Martorul a declarat faptul că acesta (n.red. –  Poenaru Gabi – Alin zis ”Patrian”) a susținut că el, la comanda inculpatului Tudor Florian, a asasinat-o în Mexic pe victima Marcu Constantin –Sorinel. De asemenea, martorul a declarat faptul că a văzut personal o discuție pe aplicația WhatsApp, din dimineața zilei următoare celei în care a fost asasinată victima Marcu Constantin –Sorinel, în care inculpatul Tudor Florian transmitea interlocutorului „GATA UNCHIULE, AM REZOLVAT-O, E LEGITIMĂ APĂRARE! ESTE CLARĂ!”, se menționează referatul de arestare.

Din cele declarate de martorul respectiv, asasinarea lui Marcu Constantin nu ar fi avut loc în stradă, ”ci chiar în locuința acestuia, după ce în prealabil victima și martorul Piculeață Zoltan Daniel au dat „ture” în jurul magazinului inculpatului Tudor Florian și au încercat să intre cu autovehiculul într-o persoană cunoscută cu porecla Bulină, pe care martorul amenințat l-a recunoscut din imaginile care au circulat pe site-urile de știri”.

Același martor a susținut, în fața anchetatorilor, că ”locotenentul” Marcu Constantin ”a intrat în conflict cu inculpatul Tudor Florian pentru că și-a crescut pretențiile și îi cerea acestuia sume tot mai mari de bani”. În ultima perioadă, Marcu Constantin –Sorinel îl amenințase pe ”Rechin” că îl va denunța la FBI. Mai mult, ”îi spărgea și deteriora bancomatele inculpatului Tudor Florian”.

Tocmai în contextul acestui conflict dintre ”Rechin” și ”locotenetul” Marcu Constantin a fost adus în Mexic Poenaru Gabi-Alin, zis ”Patrian”, cu scopul cu scopul de a-l ucide pe ”adversarul” lui Tudor Florian, ceea ce s-a și întâmplat.

O martoră susține că Marcu a fost împușcat la ordinul Rechinului

Dar o altă martoră susține, în fața anchetatorilor, că ”locotenentul” Marcu Constantin a fost ucis în stradă, la ordinele ”Rechinului”.

Potrivit declarației date, ”la data de 11.06.2018, în jurul orei 21:10, în timp ce victima Marcu Constantin – Sorinel se afla la bordul autoturismului său, însoțit de martorul Piculeață Zoltan-Daniel, aceasta a fost împușcată din spate de către doi  indivizi dintre care unul cetățean mexican, care ulterior s-a predat autorităților mexicane și inculpatul Poenaru Gabi – Alin zis ”Patrian”, care însă a dispărut imediat de la locul comiterii faptei și pe care martora l-a recunoscut după filmările surprinse de camerele video din zonă, făcute publice de televiziunile de știri”.

Cum a ajuns Marcu bodyguardul lui Florian Tudor

Pe 11 august 2014, Sorin Marcu l-a înjunghiat în gât pe Dragoș Țăndărescu, în Craiova. Procurorii de la Tribunalul Dolj au deschis atunci pe numele lui Marcu un dosar pentru tentativă de omor. L-au dat în urmărire generală, dar Marcu era deja refugiat în Cancun.

Martorii dintr-un dosar al DIICOT, inclusiv tatăl lui Marcu, susțin că, de fapt, Florian Tudor l-a chemat în Mexic pentru că știa că a înjunghiat o persoană și urma să fie condamnat.

Ajuns în Mexic, Florian Tudor l-a angajat ca bodyguard, dar și ca supraveghetor al bancomatelor care aveau instalate aparatura de skimming în zona Playa del Carmen. 

Între timp, Sorin Marcu și-a schimbat numele în Marco Constantinos Constantinos și a făcut rost de o legitimație de funcționar la banca Multiva.

Pentru această bancă, firma Intacash, controlată de Florian Tudor, monta bancomate în stațiunile turistice din Mexic. În realitate, Sorin Marcu era șoferul și bodyguardul lui Florian Tudor. Relația dintre cei doi a fost atât de apropiată încât Rebeca Tudor, soția lui Florian Tudor, i-a botezat copilul lui Marcu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te