Gabriela Firea, scrisoare către PSD: Nu mai putem continua sub teroarea excluderilor

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.11.2018 - 12:26
Firea a ajuns la cuțite cu Dragnea. Foto Inquam Photo/Aurel Vainer

Primarul Capitalei şi vicepreşedinte PSD, Gabriela Firea, a transmis o scrisoare social-democraţilor, în care spune că partidul nu mai poate continua sub „teroarea excluderilor”, excluderi care oricum nu rezolvă problemele, ci le agravează.

SHARE

Gabriela Firea a atras atenţia că partidul este condus de un om preocupat doar de propria situaţie politică, juridică şi economică, iar ieşirile sale nervoase sunt „bizare” şi denotă disperare.
„Nu mai putem continua aşa, sub teroarea excluderilor şi a dizolvărilor. Frica poate menţine, vremelnic, un status-quo, dar în niciun caz nu este o soluţie pentru progres şi construcţie. În general, a-i exclude pe cei care vor să se ţină de cuvânt faţă de români este un act profund antidemocratic. În cazul nostru, excluderile nu rezolvă o problemă, aşa cum se iluzionează unii, ci o agravează. Nu este vorba doar de imaginea partidului sau de orgoliul anumitor lideri, ci de şubrezirea propriei guvernări”, a scris Gabriela Firea.
Primarul Capitalei a subliniat că cei care sunt propuși pentru a fi excluşi din partid sunt unii dintre cei mai activi social-democraţi, care au adus rezultate foarte bune partidului, care au avut poziţii critice, însă nu au sabotat guvernarea, ci chiar au votat toate proiectele şi s-au luptat eroic cu adversarii PSD.

Citește și Firea vs. Dragnea. Cine a jubilat și cine a plâns

„Adevarata provocare pentru PSD este guvernarea, care trebuie să genereze bunăstare pentru români şi prestigiu pentru România, odată cu preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului UE. Nu ne mai putem permite să ne irosim resursele şi credibilitatea în dispute interne incorecte, inechitabile, manipulate, în condiţiile în care oricum suntem atacaţi, ca partid, din toate părţile. După cum nu mai putem accepta ca partidul să fie capturat de un grup care acţionează pe principiul “cine nu e cu noi e împotriva noastră” şi a cărui agendă se îndepărtează pe zi ce trece de cea a cetăţenilor”, mai spune primarul general.

Citește și Gabriela Firea, acuzații dure: Carmen Dan ne spionează, avea un dosar cu convorbiri particulare

Firea susține că PSD este condus de un om preocupat doar de propria situaţie politică, juridică şi economică, iar ieşirile sale nervoase din ultima vreme arată doar disperare şi încrâncenare. Firea dă vina pe ea că a girat, alături de alţi colegi ai săi, existenţa unui „personaj toxic pentru ţară” şi că l-a ajutat să-şi consolideze poziţia pe care o foloseşte acum în mod discreţionar.
Edilul acuză şi şubrezirea prin „manevre subterane” a majorităţii din CGMB pentru a-i arăta „cine e jupânul”, iar asta aduce de fapt prejudicii bucureştenilor. Totodată, spune Firea, ea s-a exprimat critic faţă de conducerea partidului, atunci când a realizat că oamenii si fideli din Guvern pun de fapt în pericol programul de guvernare locală.

Citește și Firea: suntem suficienți astfel încât Dragnea să nu ne poată ignora

Gabriela Firea a spus că chiar dacă este exclusă de pe funcţii, ea rămâne în PSD un simplu membru, iar dacă nici aşa nu este acceptată de Dragnea, va rămâne un om de „stânga adevărată”, solidară cu nevoile oamenilor, nu cu grupurile de interese ale lui Dragnea.
„Ne aflăm într-un moment critic, pentru partid şi pentru ţară, şi senzaţia multora este că ne îndreptăm spre prăpastie. Dacă există oameni care sesizează acest pericol şi iau atitudine, ei nu sunt pucişti, ci reformatori. Iar reformele, chiar şi atunci când iau forma unor utopii, nu pot sub nicio formă să fie tratate cu pumnul în gură. Şi le-aş aminti unor colegi un vechi proverb chinezesc: răzbunătorul va trebui să sape, de la început, două gropi!”, concluzionează Gabriela Firea.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.