Gabriela Firea, acuzații dure: Carmen Dan ne spionează, avea un dosar cu convorbiri particulare

DE Alexandru Pop | Actualizat: 01.09.2018 - 21:33
Gabriela Firea. Foto arhivă. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Primarul general al Capitalei a declarat sâmbătă că ministrul de Interne, Carmen Dan, a venit pregătită la CEx cu un dosar în care avea „xeroxuri cu SMS-uri şi WhatsApp-uri, convorbiri particulare între doamna prefect şi un domn secretar de stat”

SHARE

Gabriela Firea a precizat că acest fapt indică faptul că „totul a fost bine pus la punct și regizat”. De asemenea, Gabriela Firea a spus că relația sa cu Liviu Dragnea „este tensionată” în acest moment.

Întrebată la plecarea de la şedinţa CExN a PSD care este relaţia sa în acest moment cu Liviu Dragnea, Gabriela Firea a răspuns: „Îmi pare rău să spun, dar este tensionată”, potrivit Agerpres.
Totodată, Gabriela Firea a precizat că rezolvarea acestei situaţii depinde mult şi de Liviu Dragnea. „Depinde mult şi de dumnealui. Eu am fost întotdeauna un om al dialogului, dar la cum s-au pus astăzi lucrurile în discuţie şi la cum a fost regia cu doamna Dan - care a scos din dosar xeroxuri cu SMS-uri şi WhatsApp-uri, convorbiri particulare între doamna prefect şi un domn secretar de stat, adică totul a fost atât de bine pus la punct şi regizat - şi nu vrea să renunţe la domnia sa, încât clar că acum e o breşă pur şi simplu între noi”, a adăugat Firea.
Întrebată de ce nu a adus în discuţie în şedinţa CExN retragerea lui Dragnea din fruntea partidului, Gabriela Firea a spus că i se reproşează mereu că este nouă în partid. „Mie mi se repetă la fiecare Comitet Executiv că sunt nouă în partid şi că s-o las mai moale cu propunerile prea curajoase şi, dacă se consideră că este nevoie de schimbarea conducerii partidului, cred că trebuie doamnele şi domnii care sunt mai vechi în partid să analizeze şi să facă aceste propuneri, să vadă dacă în urma votului există un sufragiu majoritar şi să se organizeze sau nu congres. Nu pot eu, repet, om căruia i se reproşează mereu că este nou în politică şi în partid, să vin să stric ordinea statutară a partidului", a afirmat Firea.
Primarul Capitalei a precizat că simte că PSD a pierdut din simpatizanţi şi că ar trebui făcut ceva. „Simt că am pierdut, din nefericire, chiar şi oameni care ne-au simpatizat, mă refer şi în ţară şi în marile oraşe şi în Bucureşti şi simt că trebuie să facem ceva. Care este acel ceva, nu trebuie să spun doar eu, că nu sunt guru PSD, să spună colegii, cei mai vechi", a mai afirmat Gabriela Firea.

De asemenea, edilul Bucureștiului i-a adus acuzaţii grave lui Carmen Dan. „Nu e uşor să vezi că se întâmplă lupte de stradă, violenţe. Din nefericire, au fost două tunuri cu apă care s-au defectat, de aceea s-a ajuns la gaze. Acum este o altă problemă, că doamna ministru nu a răspuns deloc celor spuse de mine. A venit cu nişte xeroxuri, discuţii pe Whats App, mesaje printate, nişte discuţii personale către doamna prefect şi domni din Ministerul de interne, discuţii despre proteste, acţiuni. Am întrebat-o dacă ne spionează. Are o problemă personală cu mine şi cu doamna prefect, a jignit-o”.

Aceasta a mai susținut că: „Ştiu din cele pe care le-am observat că doamna Dan se consultă pe anumite subiecte cu domnul preşedinte, plus că domnul preşedinte Dragnea a propus-o ca ministru pe doamna Dan. Eu am spus doar că suntem într-un impas. Este păcat să pierdem toţi ca ţară. Eu în continuare rămân membru PSD, sunt primar general, sunt aleasă de cei care m-au votat şi am o responsabilitate în plus”, a afirmat Gabriela Firea. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -