G4Media: Firma controlată de Vâlcov a primit un nou contract de aproape un milion de lei, la Slatina

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 17.02.2020 - 11:56
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Firma Aceti din Slatina, despre care DNA susține că e controlată de Darius Vâlcov, a semnat un nou contract cu Compania de Apă Olt pentru extinderea și reabilitarea rețelei de apă potabilă și canalizare din Slatina, scrie G4Media.ro.

SHARE

Sunt vizate lucrări pe străzile Tineretului, Văilor, Cireasov, gen. Aurel Aldea, prelungirea Tunari și Vederii din Slatina. Contractul a fost atribuit prin procedură simplificată, fără licitație, după ce doar firma Aceti a depus o ofertă. Valoarea contractului este de 945.000 de lei fără TVA.

Potrivit DNA și altor informații coroborate din declarațiile de avere și presa locală, firma Aceti este controlată de Darius Vâlcov, fostul primar PDL din Slatina, ex-ministru PSD de Finanțe, fost consilier al premierului Dăncilă și amic al fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

Darius Vâlcov este judecat la Înalta Curte tocmai pentru comisioane primite astfel încât Compania de apă Olt să acorde contracte pentru lucrări la rețelele de apă și canalizare unor firme agreate. În 2018, Vâlcov a primit 8 ani de detenție, însă sentința a fost anulată ca urmare a deciziei CCR privind nespecializarea completurilor de 3 judecători în materie de corupție și procesul se judecă de la zero, potrivit G4Media.ro.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Aceti este deținută de Gheorghe Aurel Deaconu (67 de ani) din Olănești și firma Topnef Reciclare din Slatina. Aceasta din urmă este deținută de Nicolae Cristian Deaconu (38 de ani). Până în 2016, acționarul principal al Aceti a fost firma Rupiah, însă aceasta din urmă a cooptat în societate firma Topnef Reciclare și pe Gheorghe Aurel Deacinu și apoi le-a cesionat acțiunile.

La firma Topnef Reciclare este angajată Andreea-Carmen Cismaru, soţia lui Cristian Cismaru, city manager-ul Slatinei, vărul şi fost consilier personal al lui Darius Vâlcov, potrivit declaraţiei de avere a lui Cismaru, coroborate cu informații din presa locală.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -