G4media: Dragnea ar vrea să o pună pe Ecaterina Andronescu ca ministru al Educației

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 31.08.2018 - 12:39
Liviu Dragnea se poate baza în continuare pe Carmen Dan. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Acțiunea liderului PSD vine atât în contextul Comitetului Executiv de sâmbătă, dar și în încercarea de a-i calma pe adversarii săi din interiorul partidului, care au reacționat la scrisoarea deschisă prin care Ecaterina Andronescu i-a cerut demisia lui Dragnea.

SHARE

Totuși, Ecaterina Andronescu a declarat că nu a primit nicio ofertă de a prelua Ministerul Educației și că i s-ar părea ciudat să se întâmple acest lucru după scrisoarea deschisă anti-Dragnea, transmisă la jumătatea aceastei luni, scrie G4Media.

„Nu am primit această propunere. Cum v-ați putea închipui după scrisoarea pe care am trimis-o? 110% sau cât vreți dvs peste 100% nu se va întâmpla să mi se propună funcția de ministru al Educației. Eu nu sunt de vânzare”, a declarat Andronescu.

Citește și: Revolta anti-Dragnea din PSD se amână din nou

La câteva zile după reprimarea violentă a mitingului Diaspora din Piața Victoriei, Ecaterina Andronescu, fost ministru al educației și fost lider al PSD București, i-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, să facă un pas în spate și să se retragă din fruntea Partidului Social Democrat, ”pentru binele României și pentru binele PSD-ului”. ”Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru”, se arată într-o scrisoarea deschisă a Ecaterinei Andronescu, intitulată SOS PSD.

Mesajul lui Andronescu a constituit un prilej pentru adversarii lui Liviu Dragnea din interiorul PSD de a se reactiva și a pune în discuție poziția acestuia de lider al formațiunii.

Primele reacții la scrisoarea cu pricina le-au avut Niculae Bădălău, fost președinte executiv al PSD, îndepărtat din conducerea partidului de către Liviu Dragnea la congresul din martie, și Mihai Tudose, fostul premier forțat să demisioneze la începutul acestui an.

Citește și: Ecaterina Andronescu, atac la adresa lui Liviu Dragnea: „Să nu dăm foc” țării și PSD-ului

Citește și: Tensiunile cresc în PSD. Pop și primarul Sectorului 5, atac la Andronescu

Citește și: Ecaterina Andronescu, nou atac la Dragnea: Putem avea un premier mai bun

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -