Fundația Orange oferă 1.500 de tablete elevilor aflați în situații dificile, pentru cursurile online

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.04.2020 - 13:30

Fundația Orange anunță că le acordă elevilor spre folosință cele 1.500 de tablete pe care le-au introdus în școlile din programul Digitaliada, pentru a putea continua cursurile ținute în mediul online, în prezent.

SHARE

“Începând de luni, 4 mai, și până la sfârșitul anului școlar 2019-2020, tabletele vor fi oferite în custodie elevilor ai căror părinți se află în imposibilitatea de a le pune la dispoziție echipamente digitale”, anunță Fundația, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Decizia vine în contextul în care participarea elevilor la cursurile online a devenit obligatorie, conform ordinului emis de Ministerul Educației și Cercetării în data de 21 aprilie 2020. Amintim că toate școlile și grădinițele și universitățile din România sunt închise de pe 11 martie 2020 și până în septembrie 2020, în contextul pandemiei COVID-19.

În plus, Fundația a lansat, împreună cu Asociația Ateliere fără Frontiere, o campanie internă de strângere de echipamente de la angajații Orange. Echipamentele colectate vor fi recondiționate și trimise în școli din comunități defavorizate, iar profesorii vor participa la webinarii gratuite în care vor învăța să utilizeze resursele și platforma Digitaliada.

Amalia Fodor, directorul Fundației Orange, a declarat că “profesorii au făcut o trecere forțată de la clasa tradițională la învățământul online, de cele mai multe ori fără să aibă training-uri specifice de utilizare a resurselor digitale sau de învățământ la distanță. Profesorii Digitaliada s-au mobilizat incredibil, într-un timp foarte scurt, să predea cu noi tehnologii și cu noi tehnici pedagogice pentru a putea menține continuitatea într-un an școlar puternic fracturat. Elevii au răspuns rapid și pozitiv – sunt, până la urmă, nativi digitali.

Dar există probleme de echitate de care trebuie să ținem cont. Nu toți au acces la un computer, smartphone sau tabletă. De aceea, împreună cu cele 50 de școli, am hotărât să împrumutăm cele 1.500 de tablete familiilor dezavantajate, pentru a nu accentua discrepanțele educaționale dintre copii. Empatia este obligatorie în curricula Digitaliada.”

De la suspendarea cursurilor, fundația a susținut 15 webinarii pentru peste 300 de profesori de diferite discipline, din 10 județe, care au vrut să învețe să folosească resursele și platforma Digitaliada Învățare și Testare online. În plus, de săptămâna viitoare, cele 50 de școli participante din mediul rural – din 30 de județe – vor oferi elevilor în custodie tabletele pe care le foloseau în școală. În acest fel, indiferent de posibilitățile materiale ale părinților, toți elevii din școlile participante vor putea lua parte la predarea la distanță cu ajutorul instrumentelor și resurselor din programul Digitaliada, se arată în comunicat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te