Frații Tate au împărțit o pereche de cătușe la ieșirea din Tribunal: Au stat 5 ore la audieri

DE Alexandru Pop | 10.01.2023 - 17:59
Frații Tate, încătușați - Foto: Observator News

Avocatul fraţilor Tate, Eugen Vidineac a precizat după momentul arestării că ei "neagă cu vehemenţă săvârşirea acestor fapte reprobabile", încearcă să îşi demonstreze nevinovăţia şi vor ajuta organele de anchetă cu tot ceea ce vor putea pentru aflarea adevărului.

SHARE

Zi decisivă pentru Andrew şi Tristan Tate. Cei doi fraţi au încercat timp cinci ore să-i convingă pe magistraţi că pot fi judecaţi în stare de libertate. Milionarii britanici acuzaţi de trafic de persoane şi viol au fost aduşi la instanţă cu duba din care au coborât amândoi legaţi cu aceeaşi pereche de cătuşe. Andrew a fost surprins ţinând în mână un Coran. 

Citește și: Un nou dosar DNA vizează Primăria Iași: În vizor este contractul de organizare a Revelionului

Fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost aduşi, marţi dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti, care ar urma să decidă dacă vor fi puşi în libertate. Cei doi fraţi şi complicele lor au părăsit sediul Curţii de Apel după aproximativ cinci ore, fiind preluaţi de o dubă pentru a fi duşi înapoi în detenţie. La Curtea de Apel Bucureşti au sosit jurnalişti străini şi susţinători ai celor doi fraţi. Un bărbat a fost pozat cu un tricou negru cu mesajul: "Free Tate". Instanţa este aşteptată să se pronunţe.

Cei doi fraţi au fost aduşi împreună cu cele două complice ale lor. Fraţii Tate au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în 30 decembrie 2022, fiind acuzaţi de trafic de persoane şi viol. alături de ei au mai fost arestate două femei, una dintre ele fostă poliţistă. Cei doi fraţi au contestat măsura arestului preventiv, o decizie fiind aşteptată marţi.

"Ei nu merg pe o atitudine de recunoaştere, neagă cu vehemenţă săvârşirea acestor fapte reprobabile aduse în sarcina lor şi, bineînţeles, împreună cu noi, avocaţii apărării, încearcă să îşi demonstreze nevinovăţia şi vor ajuta organele de anchetă cu tot ce le stă la îndemână pentru aflarea adevărului în cauză", a declarat Eugen Vidineac.

Citește și: Trupul tânărului care a căzut în lacul Colibița, găsit de scafandri după 4 zile: Ce s-a întâmplat

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti care au admis propunerea procurorilor şi au emis mandate de arestare preventivă pe nunele fraţilor Andrew şi Tristan Tate şi pe numele celor două complice ale acestora justifică decizia, arătând că ţin cont de gravitatea acuzaţiilor aduse şi că "o reacţie blândă faţă de acest gen de inculpaţi ar crea un sentiment de insecuritate publică". Judecătorii răspund şi apărării avocatului lui Andrew Tate, care susţine că imaginea acestuia creată în spaţiul public este cea a unui "personaj".

"Judecătorul nu poate fi de acord cu susţinerea apărării în sensul că aceste conţinuturi video prezintă doar un personaj şi nu pot fi avute în vedere, întrucât inculpatul manifestă aceeaşi atitudine şi în relaţiile cu persoanele vătămate", se precizează în motivarea instanţei de judecată.

Andrew şi Tristan Tate, cunoscuţi la nivel internaţional drept vedete în social media, le racolau pe femeile pe care le exploatau promiţându-le acestora relaţii stabile. "Nevoia de atenţie şi stabilitate" a femeilor aflate în stare de vulnerabilitate era speculată pentru a le câştiga încrederea. Una dintre victime, care a venit din altă ţară pentru a locui cu Tate, a fost minţită cu privire la locul în care va sta, fiind apoi dusă într-o casă alături de alte femei pe care cei doi le exploatau.

Atitudinea pe care inculpatul Andrew Tate o are faţă de femei este aceea că "le percepe doar ca pe un mijloc de a obţine câştiguri în mod facil", reiese din documentele aflate la dosarul în care britanicul, fratele său şi cele două complice ale acestora au fost arestaţi preventiv de către autorităţile din România. Instanţa de judecată face de asemenea referire la consecinţele pe termen lung asupra persoanelor traficate, potrivit observatornews.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te