Frații Anaser și Lindon Duduianu, Mircea și Vali Nebunu, dispăruți fără urmă. Preda, protejat

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 29.11.2021 - 14:36
Frații Lindon și Anaser Duduianu, Vali și Mircea Nebunu, dispăruți fără urmă Foto: NWR

Lideri ai unor importante clanuri interlope din România au reușit să fugă fără nicio problemă din țară și sunt de negăsit, cu toate că au fost dați în urmărire internațională. Alții sunt localizați, dar imposibil de adus în țară.

SHARE

Anaser și Lindon Duduianu au reușit să fugă chiar și de sub nasul poliției britanice, deși cât au stat acolo și-au continuat activitățile care i-au făcut cunoscuți.

Citește și: Vrăjitorii din Ploiești cu „harul" înșelăciunii, liberi iar. Au vrăjit 18.000 € doar de la o femeie 

Florin Duduianu, zis Anaser, și Ștefan Duduianu, zis Lindon, au fost dați în urmărire internațională de Poliția Română încă din luna august a anului trecut.

Citește și: Cum lua interlopul Gongoi, fiul Mamei Omida, taxe de protecție de la greii imobiliari ai Capitalei

Anaser Duduianu se aflau deja în Anglia, la Birmingham, încă din mai 2020, așa cum apare într-o fotografie postată pe Facebook. Familia îl trimisese acolo tocmai ca să nu mai intre în vreo încurcătură în țară.
 
 
 

Anaser și Lindon Duduianu au ajuns din Anglia în Statele Unite, prin Mexic

În noaptea de 25 spre 26 septembrie 2020, în orașul englez Birmingham au avut loc o serie de incidente în care au fost implicați interlopi români, inclusiv Anaser.

Citește și: O studentă care făcea dragoste și a uitat să închidă camera în timpul cursurilor online, reabilitată | Newsweek Romania

Newsweek România a solicitat Departamentului de Poliție West Midlands, în a cărei jurisdicție este și orașul Brimigham, informații despre cei doi fugari.

Polițiștii britanici ne-au răspuns că nu au nicio informație despre Florin și Ștefan Duduianu.

Citește și: Percheziții la gruparea de interlopi care cerea taxă de protecție de la dezvoltatorii imobiliari

Recent, conform unor surse din anturajul fugarului, Anaser ar fi părăsit, în cele din urmă, teritoriul Marii Britanii și ar fi reușit să ajungă în SUA. Acesta ar fi obținut un set de acte cu ajutorul cărora a reușit să ajungă în Mexic, la Cancun.

De aici, ar fi fost preluat de niște călăuze care l-ar fi trecut granița, în Statele Unite ale Americii, unde există mai multe grupări interlope românești specializate în comiterea de infracțiuni cu carduri bancare clonate, înșelăciuni cu aur fals, dar și exploatarea unor grupuri de cerșetori.

Vali Nebunu a fugit chiar înaintea aflării verdictului unui dosar penal

La 20 octombrie, Curtea de Apel Timișoara l-a condamnat Valentin Băluș, zis Nebunu, la 3 ani şi 6 luni de închisoare  pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în formă agravată şi în stare de recidivă. 

Citește și: Echipa Islandei vine în România doar cu jucători vaccinați. Nu s-a bazat pe derogarea lui Novak

Cum Vali Nebunu nu s-a prezentat la penitenciar pentru executarea pedepsei, polițiștii au mers la el acasă pentru a-l ridica, însă interlopul a fost de negăsit.

El a fost dat în urmărire națională pentru executarea mandatului de pedeapsă cu închisoarea. 

Mircea Nebunu își așteaptă condamnarea în străinătate

Mircea Băluș, zis Nebunu, a plecat înainte condamnării definitive în dosarul privind conducerea fără permis în care primise, în primă instanță, un an și o lună de închisoare cu executare.

Citește și: VIDEO Interlopii Piciu și Pikachu au spart oglinda dubei care venise să-i ia după o bătaie în stradă

Pedeapsa cu executare venise ca urmare a faptul că Mircea Nebunu a fost eliberat condiționat după ce a fost condamnat, în 2017, la nouă ani de pușcărie din care a făcut doar o zi.

Mircea Nebunu a contestat acum decizia prime instanțe care l-a condamnat la un an și o lună de închisoare și este în așteptarea verdictului final.

Citește și: VIDEO Interlopii români au enervat Austria: Party cu tort și șpriț, transmis live din închisoare

El a ales să plece din România, asupra lui nefiind luată vreo măsură care să-i interzică acest lucru, pentru a efectua pedeapsa afară din țară unde sunt condiții mai bune.

Acum o lună a postat un clip video în care lăsa să se înțeleagă că este în Italia, asta după ce înainte postase o fotografie din Spania.

Citește și: VIDEO Interlopul Mircea Nebunu, fugit din țară, s-a apucat de pus gresie în străinătate: Vreți bani?

Luptătorul Preda, protejat de autoritățile din Anglia

Presa din Marea Britanie a publicat imagini cu Adrian Preda, fratele unui alt interlop “sportiv” celebru, Eugen Preda.

În fotografii se vede cum interlopul în vârstă de 36 de ani circulă liber prin Londra, deşi este condamnat la 9 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, petru tentativă de omor şi şantaj.

Politicienii britanici au calificat drept scandalos cazul lui Adrian Preda, care se plimbă prin Londra cu un BMW X5 în valoare de peste 60.000 de lire sterline.

Judecătorii din Anglia au refuzat să-l extrădeze pe Adrian Preda motivând că ar fi încălcat articolul 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care interzice tortura și „tratamentul sau pedeapsa inumană sau degradantă”. Astfel că bărbatul e liber.

Adrian Preda susține acum că a părăsit lumea interlopă și se dedică întru totul familiei. Are trei copii și o sală de sport în Marea Britanie, unde antrenează tineri. 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te