Fratele judecătorului iranian decedat în România: Dimensiunile corpului arătat nouă nu se potriveau

DE Alexandru Pop | 04.08.2020 - 08:53
Gholamreza Mansouri/FOTO: Rador

Fratele judecătorului iranian care a murit în România în condiții suspecte afirmă că familia nu i-a putut identifica bine cadavrul recent ajuns în Iran, transmite Radio Farda.

SHARE

Și publicația Haberler îl citează pe unul dintre frații lui Mansouri care ar fi declarat presei iraniene că trupul neînsuflețit a fost arătat familiei pentru identificare însă nu i-a fost predat acesteia, după cum anunțau autoritățile din Iran.

 

Referitor la identificarea trupului neînsuflețit, fratele lui Mansouri a declarat: “Ne-au arătat trupul însă fața era de nerecunoscut. Dimensiunile corpului care ne-a fost arătat nu se potriveau cu cele ale fratelui meu”. Din acest motiv, familia lui Mansouri a spus că nu poate identifica trupul nici măcar în proporție de 50% și că așteaptă rezultatele testelor de la medicină legală.

Potrivit Radio Farda, arată Rador, judecătorul Gholamreza Mansouri, căutat în Iran pentru implicarea sa într-un mare caz de corupție, a fugit din țară anul trecut. În luna iunie, s-a descoperit că el se afla în Europa, respectiv, în Germania.

Atât guvernul iranian, cât și organizațiile pentru drepturile omului au cerut arestarea sa. Iranul îi cerea extrădarea, iar militanții pentru drepturile omului cereau ca el să fie judecat în Europa pentru fapte comise în perioada când fusese judecător, în special cu privire la judecarea sumară a unor jurnaliști.

Pe la mijlocul lunii iunie, el a apărut în România, unde poliția l-a arestat. În timp ce își aștepta audierea pe tema extrădării, el fost găsit mort într-un hotel, iar deocamdată nu se știe dacă prăbușrea sa de la un etaj, în urma căreia și-a găsit moartea, a fost accident, sinucidere sau asasinat.

În prezent, fratele său afirmă că, în ultimele săptămâni, familia a vizitat de două ori morga ca să identifice cadavrul, dar, după aspectul fizic, membrii familiei nu au putut recunoaște cu exactitate cadavrul, astfel încât nu au putut preciza că decedatul era judecătorul Mansouri. Fratele ar mai fi spus că familia nu i-a putut identifica fața, iar proporțiile corpului păreau să nu corespundă.

În numeroasele sale relatări din ultimele săptămâni cu privire la acest caz, presa iraniană nu a precizat numele fratelui. El a fost citat de mai multe ori criticând guvernul român pentru lipsa de cooperare în acest ca și, susținând totodată că Mansouri a fost ‘asasinat’.

Deocamdată, Poliția Română nu a precizat dacă judecătorul s-a sinucis sau dacă a fost victima unui asasinat. Fratele său pretinde că judecătorul ar fi spus familiei că este îngrijorat în legătură cu siguranța lui și că ar putea fi asasinat.

Fratele a mai spus că guvernul ar fi luat probe ADN de la rude apropiate, iar familia așteaptă rezultatele.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te