FOTO Dacă ai Ferrari, nu înseamnă că poți parca neregulamentar. Mașina, „săltată” în Sectorul 1

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 06.06.2022 - 15:24
Dacă ai Ferrari, nu înseamnă că poți parca neregulamentar. / Foto: Clotilde Armand, Facebook

Românii s-au obișnuit să parcheze unde vor, cum vor. Iar, în general, cu cât crește prețul mașinii, cu atât crește și tupeul. „Hingherii” de autovehicule au ridicat din Sectorul 1 al Bucureștiului un Ferrari 488 parcat pe trecerea de pietoni.

SHARE

„Polițiștii locali au ridicat astăzi un autoturism parcat neregulamentar în zona Bulevardului Mihalache. Proprietarul acestui autoturism Ferrari a ales să parcheze pe trecerea de pietoni. Ghinion! Continuăm acțiunea de ridicare a mașinilor parcate pe trecerile de pietoni și parcate neregulamentar în Sectorul 1”, a scris primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook. 

Deși municipalitatea nu s-a preocupat în ultima vreme să contruiască parcări (iar a construi nu înseamnă a marca cu vopsea locuri pe străzi, ci a identifica noi terenuri și a amenaja noi locuri de parcare sau a construi parcări supra/subterane), Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect de hotărâre prin care primăriile de sector pot ridica mașinile parcate neregulamentar pe străzile aflate în administrarea Primăriei Capitalei, în special marile bulevarde. Iar dacă în alte sectoare primăriile ridică deja de ceva timp mașinile parcate neregulamentar, începând din 5 aprilie, acest lucru se întâmplă și în Sectorul 1.

Citește și: GALERIE FOTO Cele mai spectaculoase și sexy apariții de la Grammy Awards 2022

Cât costă ridicarea mașinii în Sectorul 1: minimum 425 lei

  • Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
  • Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
  • Tarifele de depozitare sunt: 75 de lei în primele 24 de ore, și 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face de către Poliția Locală Sector 1, iar de ridicarea, transportul și depozitarea autoturismelor se ocupă ADP Sector 1. Vehiculele ridicate sunt depozitate în spațiul special amenajat la sediul din Șos. Odăii nr. 3-5.

Pentru mai multe informații, proprietarii vehiculelor ridicate pot contacta dispeceratul Poliției Locale Sector 1- 021/9540 sau e-mail: [email protected].

Citește și: Top 10 cele mai apreciate destinații de vacanță, realizat de TripAdvisor

Cât costă ridicarea mașinii de către Primăria Capitalei și în alte sectoare din București 

Primăria Capitalei a început  ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în august 2019. Tarifele de ridicare sunt de 200 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și de 270 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone. 

La tariful de ridicare se adaugă tariful de transport: 150 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv, sau 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi. Aşadar, pentru un autoturism, costul de ridicare, transport şi depozitare este de minimum 500 de lei.

Primăria Sectorului 3 ridică mașinile parcate neregulamentar începând din mai 2018. Tarifele de ridicare sunt de 200 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și de 270 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone. 

La tariful de ridicare se adaugă tariful de transport: 150 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv, sau 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Tariful de depozitare este de 150 de lei/zi, în primele 24 de ore, și de 50 de lei/zi pentru următoarele zile. 

Primăria Sectorului 4 ridică mașinile parcate neregulamentar începând din iunie 2021. Tariful pentru ridicare, transport și depozitare este de 300 de lei, iar după primele 24 de ore se adaugă 50 de lei/zi pentru depozitare. 

În Sectorul 6, recuperarea unei mașini ridicate costă minimum 500 de lei, iar taxa de depozitare este de 30 de lei/zi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te