Top 10 cele mai apreciate destinații de vacanță, realizat de TripAdvisor

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 04.04.2022 - 12:49
Top 10 cele mai apreciate destinații de vacanță, realizat de TripAdvisor. / Foto: exoticca.com
Mallorca / Foto: tripadvisor.co.uk
Cairo / Foto: nytimes.com
Rhodos, Agios Pavlos / Foto: invacante.ro
Tulum / Foto: agoda.com
Dubrovnik / Foto: milleworld.com
ibiza / Foto: lonelyplanet.com
Natal / Foto: passeiosemnatal.tur.br
Arusha / Foto: booking.com
Goreme / Foto: traveleuropa.ro
Santorini / Foto: tripadisor.com

TripAdvisor, una dintre cele mai importante platforme digitale interactive, a realizat, pe baza recenziilor utilizatorilor și a interesului manifestat de aceștia, „Top 10 cele mai apreciate destinații de vacanță” 2022.

SHARE

Top 10 cele mai apreciate destinații de vacanță realizat de TripAdvisor include atât desținații arhicunoscute și aglomerate, cât și locații pentru escapade autentice, izolate de agitația cotidiană, în stilul localnicilor, sau locuri pentru fel de fel de aventuri.

Mallorca

Atrăgând vizitatori din toate colțurile lumii, insula Mallorca este o destinație de vis în Marea Mediterană, situată în largul coastei de sud-est a Spaniei. Există ceva pentru toate gusturile - plaje și golfuri, un lanț muntos spectaculos, sate romantice de pescari și un peisaj rural rustic, presărat cu plantații de migdali și măslini.

Citește și: Peste 60% dintre europeni își fac planuri de vacanță. Top-ul destinațiilor la începutul anului 2022

Cairo

Cairo, capitala Egiptului, este un oraș antic care a ajuns să se confrunte din plin cu problemele metropolelor moderne. Este unul dintre cele mai mari orașe din Orientul Mijlociu, cu o populație de aproximativ 20 de milioane de locuitori, și, evident, are probleme de trafic și zgomot. Dar atâta timp cât turiștii nu caută liniște și intimitate, Cairo, „Orașul celor o mie de minarete”, este un loc splendid pentru a explora istoria și cultura fascinantei civilizații egiptene.

Citește și: Cele mai tari destinații de vacanță, cu parfum mediteranean, în care să mergeți în luna mai

Rhodos

Cea mai mare dintre cele douăsprezece insule ale grupului Dodecaneze de pe marginea de est a Mării Egee, Rhodos este și cea mai populară. Orașul medieval Rhodos este bine conservat, iar satele și stațiunile mici au un farmec aparte. Indiferent dacă sunteți în căutare de plaje, baruri sau situri antice, Rhodos oferă din abundență opțiuni în fiecare „categorie”.

Citește și: FOTO Un nou nivel de răsfăț în aer: apartamentul First-Class, cu pat dublu, pentru cupluri

Tulum

Ruinele mayașe se înalță deasupra mării în Tulum. Orașul fortificat a fost unul dintre ultimele construite de mayași, iar siturile sale arheologice sunt incredibil de bine conservate. Luați o pauză de la plajă pentru a vizita templele maya sau pentru a explora un râu subteran, sub un ”baldachin” de stalactite, în cavernele sacre din LabnaHa Eco Park. Pentru un plus de aventură, scufundați-vă în Cenote Dos Ojos pentru a face snorkeling în interiorul peșterilor din mijlocul unei păduri.

Dubrovnik

Amplasat între Adriatica și Alpii Dinarici, Dubrovnik este un oraș accesibil și deosebit de atrăgător pentru mulți turiști europeni. Orașul vechi, cu străducțe înguste și întortocheate, este deosebit de fermecător, în Evul Mediu fiind considerat un rival al Veneției.

Ibiza

Ibiza este una dintre cele mai căutate și cunoscute destinații pentru amatorii de distracție, cu nenumărate cluburi, baruri și restaurante arhicunoscute. Dar insula Ibiza se mândrește cu peste 150 de kilometri de coastă, cu aproximativ 50 de plaje spectaculoase. De asemenea, orașul vechi din Ibiza se află în patrimoniul UNESCO și oferă multe lucruri de descoperit.

Natal

Poartă către plajele uimitoare din Rio Grande do Norte, orașul Natal este cocoțat pe coasta atlantică a Braziliei, la vărsarea râului Potengi. Scăpați de agitația de pe plajele izolate Pipa și Pirangi sau distrați-vă la maximum pe plajele Genipabu și Tibau do Sul. Orașul Natal este înconjurat de Dune State Park, unde puteți merge într-o plimbare cu un buggy peste dunele de nisip sau, de ce nu, cu un dromader. Orașul oferă cel mai curat aer de pe continent, potrivit NASA, și adăpostește cel mai mare caju din lume.

Arusha

Dacă ați visat vreodată la o aventură africană, luați în considerare Arusha. Acest oraș din Tanzania este o bază minunată atât pentru alpiniștii care vor să meargă pe Kilimanjaro, cât și pentru pasionații de safari, datorită locației sale în Valea Marelui Rift. Nu ratați un tur ghidat prin unele dintre cele mai frumoase și mai bogate peisaje din lume, cum ar fi Parcul Național Serengeti, Parcul Național Tarangire și Lacul Manyara.

Goreme

Un oraș săpat literalmente în roca vulcanică, Goreme este poarta de acces către Parcul Național Goreme, un vast sit din patrimoniul mondial UNESCO care găzduiește biserici rupestre spectaculoase din secolele al X-lea și al XI-lea. Parcul în sine este cunoscut pentru formațiunile sale stâncoase care seamănă cu niște coșuri de fum. Iar zona este grozavă pentru a gusta din bucătăria și vinul turcesc. De asemenea, puteți experimenate o plimbare cu balonul cu aer cald.

Santorini

Chiar dacă nu ați fost niciodată pe această insulă din Ciclade, ați recunoaște-o imediat. Case de culoarea bomboanelor, sculptate în stânci, ape de safir, clădiri albe strălucitoare, acoperite cu semisfere de culoarea unui cer albastru, furtunos. Aici veți găsi liniște în timp ce vă plimbați pe plajele cu nisip negru sau pe străzile unui sat de provincie, precum Imerovigli. Frumoasa Oia este renumită în lume pentru apusurile sale, care par colorate de pensula unui mare artist.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te