Fotbaliști care au devenit interlopi: Faraonu de la Madrid, Claudiu Răducanu, Ochi și Gemaru

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 02.10.2023 - 15:35
Fotbaliști care au devenit interlopi: Faraonu de la Madrid, Claudiu Răducanu și Adrian Chelariu zis Ochi Foto: Facebook/NWR
Petre Gemaru, la închisoare Foto: wowbiz.ro

Cea mai mare parte dintre sportivii care devin interlopi au practicat sporturi de contact precum box, lupte, mma, rugby, însă există și foști fotbaliști care s-au transformat în infractori periculoși și fac parte din clanuri periculoase.

SHARE

Cel mai cunoscut interlop care a fost fotbalist este Bogdan Iulian Iordache, zis Faraonu de la Madrid. El a evoluat chiar și la juniorii lui Villarreal, însă, până la urmă, a ajuns să fie un temut interlop în Spania.

Citește și: Ucigașul lui Emi Pian, interlopul Ciprian Napi, n-a fost condamnat dar râmâne în arest. Cât a trecut

„Am visat să mă fac fotbalist, am și fost la juniorii lui Villarreal, însă n-aveam suficient talent„, a scris pe reţelele de socialiazare, Faraonu de la Madrid.  

Citește și: Brigada interlopilor români care a terorizat Torino, condusă de un fotbalist. Și albanezii se temeau

El nu se ferește să spună că face afaceri ilegale: „Unii se laudă că sunt interlopi după câtă închisoare au făcut. După câți oameni au bătut, după cât țipă și amenință. Sunt interlopii activi. Dar sunt și interlopi ca mine, cu afaceri legale și mai puțin legale. Eu am o firmă de transporturi internaționale” .

Citește și: VIDEO Tzancă Uraganu, concert acustic în sufrageria lui "Beleaua" Corduneanu, arestat la domiciliu

De curând, însoțit de 12 bodyguarzi, a făcut un tur pe la infractorii "sportivi" din țară. Faraonu a fost la botezul copilului lui Mircea Nebunu, șeful clanului Sportivilor, apoi la tăierea moțului în Italia. De altfel se întâlnește des și cu frații Corduneanu. 

Membru al brigăzii de români care a terorizat Torino

Adrian Ionuț Chelariu (fost Mihăilă), din Iași, zis Ochi, este un fost fotbalist care a ajuns acum la închisoare la solicitarea procurorilor anti-mafia din Italia, fiind condamnat la 13 ani de închisoare.

CITEȘTE ȘI: Fugarul Anaser Duduianu, executat pentru că nu și-a plătit telefonul

El a fost condamnat la închisoare, fiind considerat unul dintre liderii grupării "Brigada" care a dominat orașul Torino. Chiar și temuții interlopi albanezi s-au ferit să intre în vreun conflict cu gruparea românilor.

În urmă cu câțiva ani, ziarele italiene „Corriere dela Sera” și „La Repubblica” au publicat detalii din ancheta instrumentată de autoritățile italiene. Potrivit acestora, gruparea „Brigada” ar fi dominat orașul Torino.

Citește și:  Un fost fotbalist român, zis Ochi, lider al unei brigăzi de interlopi care a dominat orașul Torino

„Am făcut sport de performanță atât în România, cât și în Italia. Am plecat în Italia în 2001, tocmai pentru a face sport. Am ajuns la Torino. Am evoluat pentru echipa Solano Mobili de Nichelino, dintr-o localitate din apropierea orașului Torino, unde se află cea mai mare comunitate de români. În iunie 2013, luptătorii anti-mafia din Italia au efectuat descinderi și ne-au luat.

Citește și: Doi nanosateliți SUA, lansați pentru a urmări rachetele despre care Putin zice că nu pot fi doborâte

A fost vorba despre 14 români, sportivi, care ne aflam acolo, aproximativ zece dintre noi fiind din Iași. Am fost acuzați de orice, poate mai puțin de terorism! Avem 27 de capete de acuzare, inclusiv de omor sau trafic de arme.  Totul a pornit de la o plângere făcută la Parchet, pentru că noi aveam trei discoteci în zona respectivă. Procurorii italieni au afirmat că românii ar fi controlat toată regiunea Piemonte din 1992. Eu, în 1992, nici nu aveam buletin!”, a povestit Adrian Mihăilă pentru BZI

Citește și: VIDEO Un vameș maghiar a lovit cu ușa și a împins un român la Nădlac. A rămas fără loc de muncă

Claudiu Răducanu, de la FCSB, la mafia din Mexic condusă de Rechinu

În 2014, rămas fără bani, fostul fotbalist Claudiu Răducanu, zis și „Blocnotes”, a ajuns în Mexic prin intermediul unor cunoscuți care aveau legături cu „Rechinu” și care căutau să recruteze așa zile „săgeți”, care să facă cea mai riscantă parte a muncii, adică să scotă banii de la bancomat.

Citește și: VIDEO Faraonu de la Madrid, live cu Salam cântând fraților Mircea și Vali Nebunu, urmăriți general

Originar din Craiova, ca și românul care dirija deja afacerile de acest gen, Răducanu nu a apucat, însă, să câștige prea mult. Fostul fotbalist a fost prins repede de polițiștii mexicani după ce reușise să scoată, de la un bancomat, 5.000 de pesos, adică undeva în jur de 300 de euro. 

Citește și: VIDEO Cum vânează rachete balistice SkyCeptor, interceptoarele ce vor fi produse în România

El a încercat să-i mituiască pe anchetatorii mexicani, astfel că, pe lângă folosirea de carduri clonate, acesta s-a ales și cu o acuzație de dare de mită.

Petre Gemaru, finul lui Nuțu Cămătaru

Fost fotbalist în ligile inferioare, Gemaru a stat la închisoare, până acum, aproape 20 de ani. În 2015, pe când era încarcerat, se spune că l-a învins de mai multe ori la tenis cu piciorul pe fotbalistul Gică Popescu, și el aflat la închisoare în acea perioadă. 

Citește și: VIDEO Interlopul Petre Gemaru, șef de clan, sărbătorit cu săbii, bâte și topoare

Conform Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, din palmaresul infracţional al lui Petre Gemaru fac parte un omor şi mai multe tâlhării comise cu violență. 

Petre Gemaru la închisoare Foto: wowbiz.ro

Interlopul a ieşit în evidenţă atunci când, pe secţia în care era încarcerat, a venit Nuţu Cămătaru. Bărbatul a insistat ca Nuţu să fie cazat la el în celulă, unde era şef de cameră. Mai mult, acesta i-a dat lui Nuţu patul său, semn de mare respect într-un penitenciar. În schimb, Nuţu l-a cununat pe Gemaru, în închisoare.

Un alt fost fotbalist despre care s-a spus că ar avea legături cu lumea interlopă este și Nicu Gheară, fost atacant al echipei Rapid. 

Numele său a fost pomenit în câteva anchete de amploare ale procurorilor care vizau două grupări importante de crimă organizată: clanul Corduneanu și rețeaua lui Nuredin Beinur, însă Nicu Gheară nu a fost acuzat și nici nu a avut vreo condamnare până acum. El se recomandă ca fiind om de afaceri.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te