Focurile de artificii programate la trecerea dintre ani au fost anulate la Cluj-Napoca

DE Andrei Mocanu | 31.12.2021 - 19:45
Focurile de artificii programate la trecerea dintre ani au fost anulate la Cluj-Napoca

Clujenii rămân fără focuri de artificii în această noapte. Deşi primăria anunţase 4 spectacole pirotehnice în oraş, atât în centru cât şi în cartiere, din cauza ceţii, toate vor fi anulate.

SHARE

Autorităţile au anunţat că au decis să renunţe la focurile de artificii pentru că vizibilitatea va fi extrem de scazută în noaptea dintre ani.

La Cluj-Napoca nu s-a organizat anul acesta nicio petrecere în aer liber de Revelion.

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile - condiții de ceață, vizibilitate redusă - spectacolul de artificii programat pentru noaptea dintre ani se anulează, în toate cele patru zone: Dealul Cetățuie, Iulius Mall, Cartierul Bună Ziua, platoul din fața clădirii Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei din Campusul USAMV”, precizează Primăria Cluj-Napoca.

Citește și: O judecătoare se iubea cu grefierul în birou, la Curtea de Apel București. Soțul, colonel, o spiona

Anterior, Societatea Ornitologică din România, filiala Cluj, avertizase că focurile de artificii de la Revelion afectează păsările, până la a le ucide. Apelul de a se renunța la această practică vine în contextul în care Primăria Municipiului Cluj-Napoca nu doar că nu a renunțat la planul de a ține 4 spectacole cu focuri de artificii la trecerea în noul an, în zone verzi.

„Dacă tot ne punem etichetă de oraș smart și inovator, cursul firesc al lucrurilor ar fi fost căutarea de soluții alternative, cât mai puțin nocive pentru oameni, animale și mediu. Asta se face deja în acele locuri unde oamenii au înțeles că unele obiceiuri nu pot râmâne neschimbate, atâta vreme cât este evident pericolul pe care îl reprezintă.

Citește și: Un polițist sub acoperire a lucrat 6 luni ca șofer de TIR pentru a demasca șpăgarii de la frontieră

Cetățuia, Parcul Iuliu Prodan din Cartierul Zorilor sau zona Iulius Mall, aflată în apropierea marelui spațiu verde pe care îl dorim a fi Parcul Est, sunt spații verzi importante atât pentru noi, oamenii, cât și pentru animalele sălbatice.

Aceste oaze de biodiversitate ar trebui protejate, nicidecum «bombardate», fie și pentru o scurtă perioadă de timp, pentru plăcerea noastră de câteva minute. Efectul acestor distracții asupra unora dintre noi și asupra animalelor, fie de companie, fie sălbatice, variază de la neplăcere la pierderea vieții”, a avertizat SOR Cluj.

Organizația a dat ca exemplu urmările dramatice ale utilizării petardelor și focurilor de artificii în Roma, la trecerea din 2020 în 2021, când sute de păsări au murit. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.