Firea îi amenință pe cei care „denigrează” companiile municipale

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 26.11.2018 - 13:29
Gabriela Firea amenință pe toată lumea. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că directorii companiilor municipale, a căror înființare a fost declarată ilegală de către Curtea de Apel București, iau în considerare să-i dea în judecată pe cei care îi denigrează, inclusiv politicienii.

SHARE

„Am discutat cu directorii acestor companii, avem şi astăzi o întâlnire şi ei deja studiază posiblitatea şi, de asemenea, au contractat şi o casă de avocatură pentru a-i da în judecată pe toţi cei care denigrează companiile municipale, inclusiv pe liderii politici. În codul comercial sunt prevederi exprese în ceea ce priveşte valoarea brand-ului unei companii, apărarea reputaţiei. În acest moment, aceste companii au contracte în derulare interne şi externe, au angajaţi şi proiecte şi, văzând cât sunt de defăimate într-o parte a presei, prin preluarea declaraţiilor nefundamentate juridic a reprezentanţilor Opoziţiei din Consiliul General, practic sunt afectate ca şi brand”, a declarat Gabriela Firea la Teatrul Odeon, potrivit Agerpres.
Companiile municipale îşi desfăşoară activitatea în continuare, ele nu au fost nici radiate de la Registrul Comerţului, nici suspendate, nu au fost declarate nici ilegale, potrivit acesteia.
„Nicăieri în România votul pentru buget nu se dă în majoritate calificată de două treimi, nici în Parlament, nici în privinţa înfiinţării companiilor naţionale, nici a societăţilor altor municipii. Votul a fost de fiecare dată de jumătate plus unu. Constat faptul că în Bucureşti avem o noutate. Ţin să subliniez faptul că noi am câştigat 28 de procese cu USR şi PNL, cu siguranţă îl vom câştiga şi pe acesta, pentru că justeţea faptelor noastre este dovedită şi o vom susţine în continuare. Respectăm legea concurenţei, legea achiziţiilor publice, suntem supuşi controlului Curţii de Conturi, ANAF-ului, Ministrului de Finanţe, prin urmare este doar un moment neplăcut din punct de vedere politic şi mediatic, este speculat de Opoziţia din CGMB formată din PNL şi USR, dar cu siguranţă vom depăşi această perioadă ceva mai neplăcută, în primul rând, pentru reputaţia companiilor”, a adăugat edilul Capitalei.
Potrivit primarului general, companiile municipale nu au cum să fie desfiinţate, nici cele din ţară, ea considerând că a avut loc cel mai probabil o inducere în eroare a instanţei, pentru că s-a comunicat că au fost transferate bunuri de patrimoniu către aceste companii. De asemenea, aceasta a susţinut că de când ea a preluat mandatul de primar al Capitalei, PNL şi USR nu au reuşit să aducă niciun proiect şi s-au ocupat doar de plângeri penale.
Joia trecută, un complet al Curții de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a Companiilor Municipale, în urma plângerilor depuse de USR. Primarul general Gabriela Firea a declarat însă că decizia Curţii de Apel Bucureşti nu creează niciun efect, iar pentru radierea acestor societăţi ar fi necesar un nou proces.

Citește și USR: cele 22 de companii înființate de Firea, declarate ilegale de instanță. Răspunsul primăriței

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te