Filmul crimei din scara blocului. Femeia de serviciu, martorul cheie: ”Era plină de sânge Am fugit”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 07.11.2023 - 14:32
Principalul suspect este Alexandru Ionuț Popa, nepotul femeii incendiate Foto: Aktual 24
Bărbatul i-a dat foc după ce a stropit-o cu benzină Foto: captură camere supraveghere/ Realitatea.net

Femeia care făcea curat pe scara blocului unde un bărbat și-a incendiat mătușa a povestit cum s-a întâmplat totul. Ea a văzut cum i-a dat foc. Procurorii spun că acesta și-a premeditat fapta.

SHARE

Bărbatul care și-a incendiat mătușa în scara blocului și-a premeditat fapta, conform procurorilor parchetului Capitalei. O femeie care făcea curat în bloc a povestit cum s-a întâmplat totul. 

Este încă îngrozită de ce a văzut. A interacționat cu agresorul. 

Filmul crimei din scara blocului. Femeia de serviciu, martorul cheie: ”Era plină de sânge  Am fugit”

Bărbatul a fost reținut luni seara, procurorii propunând arestarea preventivă în cazul său. 

”La data de 06.11.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală împotriva unui inculpat (un bărbat de 33 de ani), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie în modalitatea omorului calificat, săvârșit cu premeditare și prin cruzimi.

Citește și: Femeie bătută și incendiată de nepotul ei din cauza unei moșteniri. O vecină a văzut teribila crimă

În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt:

La data de 06.11.2023, în jurul orei 08.40, în timp ce se afla  în apropierea intrării din spate într-un bloc din mun. București, sector 6, pe fondul unui conflict preexistent, inculpatul a exercitat acte de violență asupra victimei, o femeie de 54 de ani, agresând-o prin lovirea cu picioarele la nivelul capului și corpului.

În același context, inculpatul a stropit victima cu un lichid inflamabil, cel mai probabil benzină, după care a incendiat-o cu o brichetă. Alertate de martorii oculari, echipajele de urgență au sosit la fața locului și au constatat decesul victimei.

Trupul victimei a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru efectuarea autopsiei medico-legale”, au transmis procurorii.

Și-a cumpărat 5 litri de benzină

Probele au relevat că inculpatul este membru de familie al victimei (nepot de frate) și a premeditat săvârșirea faptei, procurând 5 litri de benzină de la o stație de

carburant,  deplasându-se  apoi  la  imobilul  în  care  locuia  victima  și  acționând  în modul descris mai sus. Având în vedere că inculpatul a incendiat victima cât timp aceasta încă era în viață, procurorii au apreciat că omorul a fost săvârșit prin cruzimi.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Citește și: Adolescent de 15 ani, devenit un criminal sângeros. Și-a bătut victima cu pietre până la moarte

Facem  precizarea    punerea  în  mişcare  a  acţiunii  penale  și  dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale  procesului penal reglementate de Codul de procedură  penală,  având  ca  scop  crearea  cadrului  procesual  de  administrare  a probatoriului,   activități  care   nu   pot,   în   nicio   situaţie,      înfrângă   principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis Parchetul Capitalei.

Martorul- cheie în dosar: ”am văzut-o plină de sânge”

Bărbatul i-a dat foc după ce a stropit-o cu benzină Foto: captură camere supraveghere/ Realitatea.net

Victima se afla în scara blocului în momentul în care a fost incendiată de bărbat. Nu mai puțin de 9 persoane au sunat la 112, medicii ajunși la fața locului nu au putut decât să constate decesul femeii.

Camerele de supraveghere din bloc au surprins momentul în care un bărbat se ia la ceartă cu femeia în vârstă de 54 de ani, începe să o lovească și apoi îi dă foc.

Femeia care făcea curat în scara blocului a povestit cum s-a întâmplat totul.

Citește și: Tupeu de criminal. Și-a ucis unchiul și s-a dus la preot să-l convingă să-l "scape" de cadavru

„Dimineața m-am dus să fac curat. Președinta s-a dus la cutia de scrisori și eu atunci intram și zic: să le lăsați acolo, doamna Liliana, că le iau eu cu mătura. Când a intrat nepotul, a ieșit afară și când am ajuns a strigat ea: ajutor! 

M-am dus, el i-a dat capace la picioare. Când m-am dus era plina de sânge, a venit cu benzină, a aruncat pe ea, a aruncat și pe mine și el a zis: fugi!

Eu am vrut să-l opresc, m-am băgat să-l împing, el m-a împins, când am văzut că sunt plină de benzină am fugit și când m-am intors... a bubuit, îmi tremură și acum picioarele. 

Cred că pe moștenire...”, a spus femeia, conform realitatea.net.

Cine este bărbatul care și-a ucis mătușa

Criminalul care a bătut-o și apoi a incendiat-o pe femeia de 54 de ani din Sectorul 6 al Capitalei ar fi, conform unor surse fiul fostului bodyguard al lui Gigi Becali. 

 Mai mult, bărbatul a făcut parte din echipa care a recuperat mașina patronului de la FCSB, furată de oamenii lui Sandu Geamănu. În timpul acțiunii, acesta l-a împușcat pe unul dintre hoți, conform gândul.info.

La scurt timp după atac, criminalul a fost prins de către polițiști. El nu a recunoscut nimic și, cu toate că avea inclusiv arsuri în zona picioarelor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te