Fii lui El Chapo au organizat „Festivalul cartelului de droguri”. Oamenii au primit cadouri scumpe

DE Daniel Toșa | 21.12.2021 - 15:16
Fii lui El Chapo au organizat „Festivalul cartelului de droguri”. Oamenii au primit cadouri scumpe/FOTO: ndtv.com

Fiii fugari ai lui Joaquín „El Chapo” Guzmán au organizat „Festivalul cartelului de droguri” înainte de Ziua de Crăciun, cu tombole mașini și au fost împărțite cadouri locuitorilor din statul Sinaloa din vestul Mexicului.

SHARE

Videoclipurile cu narco fiesta, care a avut loc recent în orașul Culiacán, au arătat mai multe trupe cântând live pentru invitați, inclusiv pe cei care au avut norocul să plece acasă cu opt mașini noi-nouțe.

Filmările au arătat, de asemenea, șiruri de jucării și alte bunuri îngrămădite împreună cu un autocolant negru care purta inițialele lui El Chapo.

Evenimentul organizat de cei patru fii ai baronului drogurilor Ovidio Guzmán López, Joaquín Guzmán López, Ivan Archivaldo Guzmán, Jesús Alfredo Guzmán - cunoscuți sub numele de Los Chapitos - a fost o comemorare a „posada”, o tradiție religioasă celebrată în Mexic și în America latină, care amintește de călătoria pe care Maria și Iosif au parcurs-o în căutarea unui refugiu sigur pentru ca Maria să-l nască pe Isus.

Citește și: Trei zile de proteste ale profesorilor: Salariile vor crește cu 60 de lei, nu cu 400. Inacceptabil

În timp ce posadas sunt de obicei sărbătorite între 16 decembrie și 24 decembrie, data și locația exactă a festivalului în aer liber nu sunt cunoscute.

„Nu avem informații despre nicio posadă pe care copiii domnului Guzmán au organizat-o”, a declarat un oficial al poliției din Culiacán pentru publicația de știri online Grillonautas. 

Un oficial de securitate publică a statului Jalisco a declarat pentru presa că, deși nu cunosc niciun eveniment desfășurat în public de cartel și fiii lui El Chapo, o asemenea desfășurare de forțe era ceva de așteptat de la ei, deoarece sunt bine cunoscuți în regiunea de nord a statului.

Citește și: Două grupări de interlopi „lucrau" la Poliția de Frontieră Timiș. Mascații s-au dus peste un mascat

Cartelul a organizat un eveniment similar în decembrie 2020 în Culiacán din cartierul El Dorado. Dar acea petrecere - la care au participat până la 800 de invitați - a fost închisă de armată din cauza măsurilor COVID-19 care interziceau adunările în masă, informează Daily Mail.

Fii calcă pe urmele tatălui lor și a fostului său asociat Pablo Escobar, care de multe ori dădeau cadouri generoase în semn de recunoștință față de cei care i-au arătat loialitate, în special în perioada Crăciunului.

Baronul columbian al drogurilor Escobar a ordonat odată construirea a peste 200 de case pentru familiile sărace care trăiesc în mahalaua Medellin din Moravia și a construit, de asemenea, peste 50 de terenuri de fotbal. De asemenea, și-a trimis oamenii să livreze o mulțime de cadouri înainte de Crăciun.

Filmările de pe rețelel de socializare au apărut în urma anunțului de miercurea trecută că Departamentul de Stat al SUA oferă patru recompense de 5 milioane de dolari pentru orice informație care ar putea duce la arestarea și/sau condamnarea fraților Los Chapitos.

Ivan Archivaldo Guzmán-Salazar și Jesús Alfredo Guzmán-Salazar s-au născut după ce tatăl lor s-a căsătorit cu Alejandrina María Salazar Hernández în 1977.

Ovidio Guzmán-López și Joaquín Guzmán-López s-au născut din căsătoria lui El Chapo din anii 1980 cu Griselda López Pérez, cu care a avut alți doi copii, Édgar și Griselda Guadalupe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te