Femeie ucisă de câini. Șefa de la Supravegherea Animalelor: 1.500 lei/lună spor condiții vătămătoare

DE Petre Bădică | Actualizat: 22.01.2023 - 00:29
Femeie ucisă de câini (zona) - Foto: INQUAM PHOTO, Sabin Cirstoveanu

Poliţiştii au fost sesizaţi, sâmbătă printr-un apel la 112, de faptul că o femeie care alerga în zona Lacului Morii, din Sectorul 6, ar fi fost muşcată de câini, a transmis Poliţia Capitalei. Ulterior, s-a constat decesul femeii.

SHARE

Femeia, care are 43 de ani, ar fi fost atacată în aceeaşi zonă şi anul trecut, moment în care Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a anunţat că a ridicat mai mulţi câini, precizând însă că existau şi animale aflate pe proprietăţi private, dar neîmprejmuite corespunzător.

Angajații  Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), care ar fi trebuit să găsească soluții pentru ca astfel de drame să nu se întâmple, primesc prime lunare pentru condiții vătămătoare de muncă. Nu doar cei care acționează pe teren, ci și șefii din birouri.

Citește și: Milioane de euro de la buget pentru boli închipuite

Potrivit documentului pe care îl prezentăm mai jos, șefa ASPA Georgiana Constantina Preda ia un salariu de 17.000 lei la care se adaugă un spor pentru condiții vătămătoare de 1.500 de lei pe lună. Adjunctul ia un spor chiar mai mare de 1.700 lei pe lună.

 

De ce primesc sporuri

Sporurile nu se acordă pentru că directoarea ar intra în contactat cu maidanezi periculoși. Asta nici nu se întâmplă în realitate. Sporurile sunt o „mită” mascată dată de politicieni, din bani publici, funcționarilor. Sporul de condiții vătămătoare de muncă se dă pentru motive ridicole: angajații care sunt expuși la undele de la computer, antene etc, stau în camere prost luminate sau cu praf. Așa cum Newsweek a scris în repetate rînduri, sporurile se dau la majoritatea covârșitoare a angajaților de la stat și sunt în cuantum de 15% din salariu. 

Ce zice ASPA

Reprezentanţi ai Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi ai Poliţiei Locale s-au deplasat la locul incidentului.

”Problema câinilor aflaţi pe proprietăţi private care ies pe domeniul public este cunoscută de autorităţi. De-a lungul timpului, ASPA a sesizat Poliţia Locală Sector 6 cu privire la faptul că în zonele de case, inclusiv în zona Lacul Morii, proprietarii nu au curţile împrejumuite corespunzător, motiv pentru care câinii pot ieşi cu uşurinţă pe domeniul public reprezentând un pericol pentru trecători. Astfel de sesizări au fost transmise de ASPA încă din 2019 către toate poliţiile locale de sector, MAI, DSV şi IPJ Ilfov”, a transmis atunci ASPA, potrivit News.ro.

Nu este prima victimă a câinilor în Capitală

Nu este pentru prima oară când un astfel de incident se întâmplă în Capitală. Un băiețel de doar 4 ani a fost sfâșâiat de câini în Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei.

Mai multe filmări de pe camerele de supraveghere din Parcul Tei din ziua în care Ionuţ Anghel (4 ani) a murit  au fost făcute la 17 zile după nenorocire, de Primăria Sectorului 2. Patru camere instalate în parc îi arată pe cei doi fraţi, Ionuţ (4 ani) şi Andrei (6 ani), cum se jucau pe alei, cu puţin timp înainte ca micuţii să ajungă pe terenul părăsit de lângă Parcul Tei.

Citește și: A fost „amanta” lui Toma Caragiu până la moartea actorului. Era „păzită” în turnee de mama sa

Se întâmpla în dimineaţa zilei de 2 septembrie 2013. Din filmări, se distinge că bunica, Aurica Anghel, i-a lăsat pe cei doi copii mai mult timp nesupravegheaţi, dar şi că un bărbat a intervenit pentru a-l ajuta pe fratele mai mare, care a venit cel mai probabil să ceară ajutor. Bărbatul ajunge de mână cu Andrei la unul dintre paznici.

Citește și: 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te