Explozie de noi cazuri de Covid în Germania. Europa este copleșită de varianta Omicron

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.01.2022 - 16:58
Explozie de noi cazuri de Covid în Germania. Europa este copleșită de varianta Omicron/FOTO: Pixabay

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, Germania a înregistrat peste 100.000 de cazuri noi de coronavirus într-o singură zi.

SHARE

Rata de infectare se accelerează pe măsură ce Omicron se răspândește în toată țara.

Institutul Robert Koch (RKI) a dezvăluit miercuri dimineață că a înregistrat 112.323 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore - un nou record zilnic pentru republica federală, la exact o săptămână după ce a fost depășit pentru prima dată pragul de 80.000.

Rata de incidență pe șapte zile a urcat la un nou record de 584,4, față de 553,2 cu o zi înainte și 407,5 cu o săptămână în urmă. Miercuri marchează a șasea zi consecutivă în care a fost atins un nou punct maxim. RKI a înregistrat, de asemenea, alte 239 de decese legate de coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce a dus numărul total de decese în Germania la 116.081.

Citește și: Fantoma de la IGPR: Benone Marian Matei, chestorul fără CV, fără declarație de avere

Ministrul Sănătății se așteaptă ca Omicron să atingă un vârf în februarie

În comparație cu unii vecini europeni, varianta Omicron a COVID-19 a avut un start relativ lent în Germania, dar în ultimele săptămâni numărul de cazuri a început să atingă maximele înregistrate în alte țări grav afectate, precum Marea Britanie, Franța și Italia. Începând din această săptămână, Omicron reprezintă peste 70 la sută din cazurile noi din Germania.

Ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach, a declarat marți că se așteaptă ca cel de-al patrulea val din Germania, determinat de Omicron, să atingă un vârf în jurul jumătății lunii februarie, astfel că este probabil ca zilele și săptămânile următoare să aducă mai multe cifre zilnice record. El a adăugat că numărul real de infecții ar putea fi de până la două ori mai mare decât cifrele oficiale.

Citește și: Ce mai fac polițiștii români: accidente mortale, merg la bordel în uniformă, trafic de migranți

Lauterbach, alături de alți oficiali importanți din domeniul sănătății este acum convins că, la un moment dat, toată lumea va contracta virusul. Încă nu există o imunitate de bază, în special pentru persoanele în vârstă și bolnave", a avertizat el.

Împreună cu cancelarul federal Olaf Scholz, Lauterbach face presiuni pentru ca în Germania să fie implementată vaccinarea obligatorie. El a declarat că, în așteptarea aprobării Bundestagului, legislația necesară ar putea fi pusă în aplicare în aprilie sau mai, pentru a asigura protecție până în toamnă.

Cu toate acestea, cancelarul și ministrul sănătății se vor confrunta cu o rezistență semnificativă față de acest plan - nu numai sub forma miilor de manifestanți care au ieșit în stradă în ultimele săptămâni pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii, ci și din interiorul propriului lor guvern de coaliție.

Partidul FDP, favorabil mediului de afaceri, a indicat că nu este în favoarea acestei măsuri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te