EXCLUSIV Subprefectul de București, Sebastian Buși, vacanță de lux în Kenya după 22 de zile de lucru

DE Petru Zoltan | 28.04.2021 - 16:23
Subprefectul de București, Sebastian Buși, vacanță de lux în Kenya după 22 de zile de lucru/FOTO: Facebook/Sebastian Buși

Sebastian Nicolae Buși, noul subprefect de București, a contribuit la campania electorală pentru alegerile locale cu 60.000 lei, o sumă de cinci ori mai mare decât salariul său anual.

SHARE

Chiar dacă a încasat în medie un salariul lunar de 214 euro, subprefectul este președintele Clubului Oamenilor de Afaceri liberali, conduce un Porsche Cayenne și este adeptul vacanțelor exotice.

Citește și: Ministrul de externe român: Orice ameninţare la adresa României este o ameninţare la adresa NATO

În timp ce bucureștenii trebuie să respecte cu strictețe măsurile de restricție impuse de autorități, subprefectul Sebastian Nicolae Buși a fugit în Kenya, într-o vacanță binemeritată. După doar 22 de zile de la instalarea în funcția de subprefect.

Contribuție de cinci ori mai mare ca salariul anual

Liberalul Sebastian Nicolae Buși a candidat din partea PNL la funcția de consilier general la Capitală, dar și-a dat demisia pentru a fi numit subprefect al Municipiului București. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial pe 31 martie 2021. O funcție de înaltă responsabilitate în contextul pandemiei de coronavirus.

Citește și: Cristi Borcea recunoaște: „Am patru copii concepuți în detenție. Nu am fost la camera nupțială”

Înainte de a fi ales, a depus la partid o contribuție de 60.000 lei pentru alegerile locale. Însă, în declarația lui de avere, a menționat un salariu anual de doar 12.764 lei. Ceea ce înseamnă că a câștigat în medie 1.065 lei, adică în jur de 214 euro pe lună. Contribuția lui pentru alegerile locale este de cinci ori mai mare decât salariul său anual.

Subprefect de București, pierderi în afaceri

Noul subprefect al Capitalei, Sebastian Nicolae Buși, nu este un politician sărac. El împreună cu soția sa, Carmen Buși, sunt asociați în două firme: Ascom Business Solution SRL și SB Conect Trust.

Prima firmă oferă consultanță în afaceri și management, dar în anul fiscal 2019 a raportat o pierdere de aproximativ 50.000 lei și o cifră de afaceri de peste 34.000 lei.

Cealaltă firmă nu figurează cu situațiile financiare depuse pentru anii fiscali 2017, 2018 și 2019. Cu toate acestea Sebastian Buși, zis Sebi, este președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali.

Case de vacanță în Pantelimon

Dar Sebastian Nicolae Buși stă bine la capitolul terenuri și case. Conform declarației sale de avere depusă în noiembrie 2020, deține în coproprietate cu soția sa nu mai puțin de cinci terenuri în localitatea ilfoveană Berceni, trei case de vacanță în orașul Pantelimon și trei apartamente în Berceni. O cotă indiviză de drum în suprafață de 371 mp a fost menționată drept casă de vacanță.

Casele de vacanță din Pantelimon sunt, de fapt, adevărate palate. Una dintre vile a fost construită pe un teren de 1.334 mp și este dotată cu piscină. O altă vilă a fost construită pe un teren de 722 mp, alta, pe 531 mp, iar ultima pe un teren de 371 mp. Primele trei vile sunt deținute în coproprietate cu soția sa, Carmen Buși.

În conturile personale figurează cu aproximativ 82.000 euro și 60.000 lei. Mai are tablouri și bijuterii evaluate la 15.000 euro.

A acordat și împrumuturi pe măsura funcției. Lui Lucian Mitrea i-a împrumutat 14.500 euro, Adreea și Fabrio Mancini trebuie să îi dea 100.000 euro în baza unui precontract de vânzare – cumpărare a unui teren din Berceni. Și-a împrumutat și propria firmă, cu aproximativ 76.000 lei.

O altă firmă, nemenționată în declarația de interese, Ascom Estate Group, patronată de soția sa, a fost împrumutată cu aproximativ 315.000 lei. Dar și această firmă cu un singur angajat a raportat pierderi de aproximativ 40.000 lei.

În Kenya cu „Prietenii mei, Tribul Masai”

Premierul Florin Cîțu l-a numit pe liberalul Sebastian Nicolae Buși în funcția de subprefect al Bucureștiului în data de 31 martie 2021. Acesta a fost motivul pentru care Buși și-a dat demisia din Consiliul General al Municipiului București. Dar, după doar 22 de zile de muncă cu tot cu zilele libere aferente, îl regăsim pe Sebastian Nicolae Buși tocmai în Kenya, în vacanță.

Cu zâmbetul larg pe buze, cu ochelari de soare pe ochi și cu degetele ridicate în semn de victorie, subprefectul Capitalei și-a făcut un selfie cu niște localnici. Apoi a postat imaginea pe facebook cu mesajul „Prietenii mei, Tribul Masai”.

Un prieten de-al distinsului subprefect, directorul Mihai Roșu, de la compania Euro Gaz Construct, i-a comentat la poză: „Ai grijă că sunt carnivori”. Iar prefectul a apreciat comentariul rasist.

Ca orice turist care se respectă a mai postat o fotografie de pe malul unei piscine însoțită de un mesaj atribuit, după ureche, lui Albert Einstein: „Ceea ce trăim este rezultatul gândirii noastre. Dacă vrem sa schimbam ce trăim trebuie sa schimbăm cum gândim”.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te