Europol acuză delegarea poliţiştilor de frontieră în judeţul Mehedinţi ca măsură lipsită de logică

DE Adelina Sahlean | 30.06.2020 - 11:54
Foto: ProTv

Sindicatul Europol denunţă o ”urgie la frontiera de sud-vest a ţării”, unde 150 de poliţişti din mai multe judeţe au fost delegaţi pentru a face faţă afluxului de migranţi. Sindicaliştii consideră că măsura este ”stângace şi lipsită de logică”.

SHARE

Sindicatul Europol a transmis un comunicat de presă intitulat ”Urgie la frontiera de sud-vest a ţării. Ministrul Vela trebuie să intervină”.

”Printr-o dispoziţie a Ministrului Secretar de Stat, din data de 22.06.2020 au fost reluate activităţile Centrului Zonal de Conducere Integrată a Acţiunilor la nivelul judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, unde mai bine de 150 poliţişti de frontieră din cadrul sectoarelor poliţiei de frontieră din judeţul Mehedinţi sunt delegaţi la sectoare din judeţele Caraş-Severin şi Timişoara ca urmare a unui aflux de migranţi.

Deşi este decretată stare de alertă, iar situaţia infectărilor cu noul Coronavirus se menţine la un nivel destul de ridicat, fiind înregistrate un număr de 300-400 cazuri zilnic, iar în rândul personalului MAI, rata infectărilor este în creştere, depăşind 550 cazuri, majoritatea cazurilor de infectare au avut loc acolo unde au existat misiuni comune sau în alte locuri decât cele în cadrul locului permanent de muncă”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia precizează că pericolul răspândirii ”e iminent prin dislocarea de poliţişti de frontieră din cadrul sectoarelor din judeţul Mehedinţi şi delegarea acestora la alte sectoare din cadrul judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, iar măsura delegării poliţiştilor de frontieră în această perioadă nu poate fi decât catalogată ca fiind una stângace şi lipsită de orice explicaţie logică”.

”Afluxul de migranţi de la frontiera externă a României este la cele mai scăzute cote, iar efortul financiar pentru delegarea celor 150 de colegi este uriaş. În acest sens am propus şi susţinut dispunerea de ore suplimentare din rândul personalului propriu care efectuează misiuni zilnice la frontiera României cu Serbia. Prin folosirea acestui mecanism s-ar elimina din start pericolul infectării intra comunitare şi în acelaşi timp impactul financiar ar fi extrem de mic, având în vedere eliminarea costurilor de transport, cazare şi respectiv diurnă”, au mai precizat sindicaliştii.

Poliţiştii consideră că ”aceste măsuri luate pe repede înainte nu sunt doar în detrimentul poliţiştilor de frontieră delegaţi, ci a creat o stare de nelinişte şi pentru poliţiştii din cele două judeţe Caraş-Severin şi Timiş, care nu doresc să efectueze misiuni comune cu cei delegaţi de frica transmiterii virusului”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.