Escrocii fură banii într-o secundă, iar înșelăciunea este descoperită prea tâziu. Poliția spune că ancheta este foarte dificilă în aceste cazuri.
Oamenii cred că investesc și chiar primesc mesaje în acest sens, după ce infractorii le-au luat deja banii. Apoi își dau seama că au fost păcăliți.
Este vorba despre fraudele cu criptomonede.
Escrocii fură bani într-o secundă. Înșelăciunea este descoperită mult prea târziu. Cum cazi în plasă
O înșelătorie periculoasă se răspândește pe Internet: infractorii ademenesc consumatorii cu investiții presupuse sigure în acțiuni și criptomonede. Fac publicitate pe site-uri web sau sună ca reprezentanți ai companiilor publice și promit profituri mari. Însă după efectuarea unei depuneri, victimele primesc doar acțiuni false care nu există efectiv.
Citește și: ALERTĂ! O nouă escrocherie îi lasă pe români fără bani. Cât de ușor sunt atrași în cursă? Cum scapi?
Un exemplu recent: Potrivit poliției din Renania de Nord-Westfalia , un bărbat din Kamen a transferat o sumă de șase cifre. Totuși, în loc de acțiuni reale, a primit titluri inexistente, scrie ruhr24.de.
Pentru a vă proteja de acest tip de fraudă de sistem, este important să nu dezvăluiți date sensibile sub nicio circumstanță. De asemenea, consumatorii ar trebui să se abțină de la transferul de fonduri în conturi străine.
Se spune că făptuitorii, adesea din străinătate, folosesc platforme frauduloase și site-uri web profesionale care par legitime la prima vedere. După cum avertizează Biroul de Stat al Poliției Criminale din Renania de Nord-Westfalia, banii pe care credeți că îi investiți nu sunt de fapt investiți. În schimb, dispar în rețelele criminale. Grupurile de infractori acţionează independent unul de celălalt. Această structură complexă face investigația mult mai dificilă.
Infractorii promit profituri mari din criptomonede: detectează frauda pe internet
Consumatorii nu trebuie să cadă pradă înșelătoriilor online cunoscute sub numele de fraudă de comerț cibernetic. Înainte de a vă înscrie la un furnizor de tranzacționare, ar trebui să verificați câteva funcții. Doar platformele de renume oferă informații transparente și își protejează datele personale ale clienților.
Citește și: Înșelăciune gravă pe Internet. Escrocii fură datele și compromit mii de conturi
-Sunt disponibile informații despre operator, persoana de contact și sediul companiei?
-Acțiunile și criptomonedele promit randamente ridicate? Atunci trebuie să fii critic.
-Nu acceptați sfaturi nesolicitate sub formă de publicitate. Acestea nu sunt permise fără acordul prealabil.
-Solicită acces la distanță (de exemplu, AnyDesk și TeamViewer)? Consumatorii ar trebui să refuze acest lucru.
-Sunt solicitate documente de identificare și informații personale? Ar trebui să te abții să-l dai mai departe.
-Sursa: Oficiul de Stat al Poliției Criminale din Renania de Nord-Westfalia
Citeşte şi: Mesajul de Poșta Română care te lasă fără bani pe card. Atenție, îl primești prin SMS
Infractorii dezvoltă constant noi metode de a înșela consumatorii și de a le fura banii.