Elvis Pian și Amar Duduianu furaseră o mașină și negociau cu proprietarul. Afacere de familie

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.06.2023 - 17:22
Elvis Pian, implicat într-un dosar împreună cu mai mulți membri ai clanului Duduianu care furaseră o mașină și negociau cu proprietarul Foto: Facebook

După uciderea lui Emi Pian și arestarea mai multor membri ai clanului în dosarul maneiștilor jefuiți, Duduienii au anunțat că au terminat cu ilegalitățile și se ocupă cu afaceri curate, precum vânzarea de mașini aduse din străinătate.

SHARE

Afacerile Duduienilor nu erau însă nicidecum așa curate cum spuneau ei. Era vorba într-adevăr despre vânzări de mașini dar unele erau furate din străinătate și adus în România cu acet false, iar altele erau furate din România și returnate proprietarilor după ce aceștia plăteau o taxă. 

Elvis Pian, fratele mai mare al lui Emi Pian, Amar Duduianu și alți doi membri ai clanului au fost arestați pentru 30 de zile, după ce au fost reținuți pe Autostrada Soarelui cu o zi înainte. 

Elvis Pian și Amar Duduianu furaseră o mașină și negociau cu proprietarul

Interlopii furau maşini şi ulterior îi sunau pe proprietari cerându-le sume de bani pentru returnarea acestora. 

Aşa s-a întâmplat şi în cazul unui bărbat care s-a trezit că autoturismul pe care îl parcase într-un centru comercial dispăruse. Ulterior, bărbatul a fost sunat de membrii clanului Duduianu care i-au cerut să le plătească 3500 de euro pentru a-i înapoia mașina. 

Citește și: Interlopul Bulă nu e poreclit degeaba așa: Are un tatuaj scris greșit pe burtă, dar el e mândru

Pe data de 14 mai, interlopii au furat cheia originală a autoturismului marca Audi A7 şi au folosit-o pentru a o sustrage în mod ilegal din parcarea complexului comercial.

Citește și: GRAFIC Primele zile din iulie 2020 erau începutul valului doi de COVID în România. Cum stăm astăzi

„În perioada 15 – 21 mai, inculpaţii, prin constrângeri repetate, au intimidat persoanele vătămate provocându-le o stare de temere, determinându-le astfel să le plătească suma de 3.500 euro pentru a le restitui autoturismul”, menţionează anchetatorii.

Filiera mașinilor furate din străinătate

La începutul lunii mai, polițiștii au făcut însă zeci de percheziții în căutarea membrilor unor rețele care fura autoturisme de lux din vestul Europei.

Citește și: Cum a murit milionarul Marius Ivan din cauza unei poze la Sinaia. Fondase două renumite companii

Printre cei vizați sunt și interlopi cunoscuți precum Cornel Schuster, zis Buburuză, din clanul Sportivilor și Amar Duduianu. 

Citește și: Aproape de condamnare, Alex Bodi schimbă iubitele. Cea actuală a plecat cu 30.000 € de la fostul

Mașinile furate din străinătate erau aduse în România cu acte false. Funcționari din Sectoarele 4 și 5 erau apoi mituiți, pentru a îi ajuta pe membrii grupărilor să înmatriculeze autovehiculele și să le vândă cu ate în regulă, spun anchetatorii. 

Faptele s-ar fi petrecut din 2020 și până în prezent. Procurorii suspectează mai multe persoane specializate în furtul de autoturisme de lux din străinătate, care ar fi transportat şi înmatriculat mașinile pe teritoriul României prin utilizarea de acte de provenienţă false.

„Din extinderea cercetărilor a rezultat şi faptul că unii membri ai acestei grupări ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pretinzând că au influenţă asupra unor angajaţi din direcţiile de taxe şi impozite ale unor primării şi Registrul Auto Român şi îi pot determina pe aceştia, direct sau indirect, prin intermediul altor persoane, să îşi îndeplinească în mod contrar atribuţiile de serviciu şi să înmatriculeze aceste autoturisme”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei. 

 
Elvis Pian, după moartea lui Emi: Eu, unul, mă simt mai puternic ca niciodată 


”Eu, familia mea, frățiorii meu, suntem bine toți și mulțumim lui Dumnezeu pentru tot și dacă ne mai dă, avem putere să le ducem. Dumnezeu nu dă necazuri oamenilor slabi, le dă ăstora care pot să ducă.(…) Problemele astea ale vieții îți dau putere să mergi mai departe. Eu, unul, mă simt mai puternic ca niciodată acum. Am fost și suntem puternici, eu și familia mea”, susținea Elvis Pian, fratele lui Emi Pian nu cu mult timp în urmă.
 
Duduienii au decis după moartea lui Emi și au decis să aibă grijă în privința afacerilor pe care le au, pentru că au intrat în vizorul Poliției. Principala afacere a familiei a rămas cea legată de traficul cu mașini.


 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te