După ce a făcut angajări în administrație, Guvernul taie cheltuielile cu 10%

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.07.2022 - 11:29
Liderii Coaliției strâng cureaua bugetară/Foto: Inquam Photo/Octav Ganea

Coaliţia a decis tăieri cu 10% la toate ministerele, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, la rectificarea din luna august, decizia fiind luată la şedinţa de marţi, de la Palatul Victoria.

SHARE

De asemenea, s-a discutat despre măsurile care se impun, în condiţiile secetei, o măsură putând fi plata subvenţiei pentru fermieri, în avans, dar şi plata unor despăgubiri pentru cei afectaţi de secetă, au precizat surse politice pentru News.ro.

La nivelul coaliţiei încă mai există discuţii tehnice pe rectificarea bugetară. Liderii coaliţiei au decis să taie 10% la rectificare, la toate ministerele, măsura fiind deja stabilită privind reducerea cheltuielilor bugetare, în luna mai.

În luna mai, coaliţia anunţa că o măsură stabilită este diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, iar această diminuare se va face de la bunuri şi servicii.

Newsweek România a scris recent că, anterior acestor tăieri bugetare, Guvernul a făcut angajări în administrația publică centrală. 

Astfel, de la instalarea guvernării PNL-PSD, un număr de 1.138 de funcționari publici au fost angajați în administrația publică centrală, iar 109 au fost promovați pe o funcție publică de conducere.

Citește și: 

EXCLUSIV Peste 1.100 de funcționari s-au angajat în administrația publică sub guvernarea PNL-PSD

De asemenea, coaliţia a decis să se plătească anticipat subvenţia agricolă, dar şi plata unor despăgubiri pentru agricultorii afectaţi de secetă. În acest sens, se face o analiză privind suprafaţa afectată de secetă şi costurile acestor despăgubiri.

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunţa că va avea o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă şi cu ministrul Agriculturii, despre măsurile pe care Guvernul trebuie să le ia pentru a ajuta agricultorii afectaţi de secetă.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că trebuie să se intervină „rapid”, cu toate resursele naţionale şi europene, pentru a proteja agricultura şi fermierii.

Şeful Executivului afirma că principala prioritate este punerea în funcţiune a sistemelor de irigaţii, iar toate ministerele de linie şi autorităţile responsabile vor contribui la combaterea efectelor generate de seceta care afectează deja o mare parte din Europa.

La nivelul Guvernului s-a înfiinţat un comitet interministerial pentru gestionarea efectelor produse de schimbările climatice în agricultură în care, la prima reuniune, s-au analizat efectele produse de seceta pedologică.

Citește și: VIDEO Putin, mic, șchiop, cu o mână inertă, în Iran după drone: imaginea Rusiei „victorioase”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.