VIDEO Dragoș Săvulescu continuă să se victimizeze. A trimis video de la arestarea sa în Grecia

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 14.09.2021 - 16:32
Dragoș Săvulescu continuă să se victimizeze. A trimis video de la arestarea sa în Grecia. Foto Dragoș Săvulescu

După ce a scăpat de extrădarea în România, afaceristul Dragoș Săvulescu, care se prezintă astăzi producător de film, a început o campanie de autopromovare. Ultima acțiune a sa, publicarea unor înregistrări video de la arestarea sa în Grecia.

SHARE

Curtea de Apel a Mării Egee din Syros a respins săptămâna trecută extrădarea în România a lui Dragoș Săvulescu, condamnat în țară la 5 ani de închisoare.

Dragoș Săvulescu a fost arestat în august în insula grecească Mykonos, în baza unui mandat internațional emis de România. Mandatul era emis după ce fostul acționar de la Dinamo a primit sentința definitivă cu închisoarea la începutul acestui an, în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța, alături de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, Cristi Borcea şi alţi inculpaţi. Ei au fost găsiţi vinovaţi de un prejudiciu de 114 milioane de euro. 

Radu Mazăre se află deja în închisoare, dar condamnarea din țară nu a putut fi pusă în aplicare în cazul lui Dragoș Săvulescu, care a plecat în Italia înainte de anunțarea sentinței. Apoi, acesta și-a transferat dosarul penal la Napoli, unde a primit o pedeapsă cu suspendare. Așa încât a scăpat de închisoare. 

Când a ieșit din Italia și a mers în vacanță în insula Mykonos, autoritățile din România l-au identificat după câteva poze postate pe Instagram de soția sa, Angela Martini. A fost informată Poliția greacă, care într-o primă fază la reținut. 

Ulterior, judecătorii greci au decis judecarea cererii de extrădare a sa cu Dragoș Săvulescu în stare de control judiciar. În final, Curtea de Apel a Mării Egee din Syros a respins săptămâna trecută extrădarea în România, așa încât fostul acționar a plecat la Milano, unde și-a stabilit reședința. 

Citește și: Dragoș Săvulescu, petreceri non-stop sub controlul judiciar din Mykonos

Acum e „producător de film” și „actor”

După ce a scăpat de autoritățile din România, Dragoș Săvulescu a început o campanie de promovare a sa, prin intermediul unei agenții de comunicare din Londra. 

Un nou comunicat trimis presei conține „imagini video dramatice lansate astăzi de antreprenorul și producătorul de film Dragos Savulescu și soția sa Angela Martini”, care arată momentul în care spune că a fost arestat pe insula Mykonos.

Cele două înregistrări video pot fi vizionate AICI și AICI

Filmată în timp ce cuplul se afla într-o mașină de poliție care depășea viteza, fosta Miss Univers Angela Martini poate fi auzită în videoclip strigând „de ce dracu conducem așa?”, autoturismul condus de Dragoș Săvulescu fiind urmărit de vehicule de poliție.

„Încă zguduit de calvarul lor, cuplul de vedete a anunțat astăzi că intenționează să dea în judecată autoritățile din România pentru arestarea a până la 30 de ofițeri pe 8 august.

Poliția greacă răspundea la un ordin român de extrădare emis de Curtea de Apel din București, care a trecut săptămâna trecută, Curtea de Apel din Marea Egee din Syros, Grecia a decis că nu are merit și le-a permis să se întoarcă acasă în Italia”, se menționează în comunicat.

Citește și: Presa elenă: Dragoș Săvulescu continuă „dolce vita” într-o vilă închiriată

Se simte vânat

„Nu ar fi trebuit niciodată să trecem prin asta. Ceea ce au făcut autoritățile române a fost terifiant și complet ilegal. România nu a avut dreptul să ordoneze arestarea mea, deoarece știau din iunie că executarea cazului meu a început deja în Italia și, potrivit legii, acest lucru elimină puterea României de a mă aresta.

Au mințit poliția din Grecia cu privire la acest lucru, susținând - în mod greșit - că nu începusem încă executarea pedepsei mele. Vina pentru aceasta revine în totalitate autorităților din România”, se victimează Dragoș Săvulescu.

Fostul acționar de la Dinamo anunță că a pierdut bani din cauza reținerii sale în insula Mykonos, dar și că i-a fost afectată sănătatea. 

Citește și: Dragoș Săvulescu, arestat în Grecia. Ar fi fost deconspirat de poze puse de iubita sa pe Instagram

„Videoclipurile lansate astăzi de cuplu surprind seara arestării la un restaurant de pe malul mării din Mykonos, unde plecaseră la cină cu prietenii. Primul - filmat cu doar 30 de minute înainte de arest - arată-o pe doamna Martini pozând jucăuș pentru soțul ei în timpul unei plimbări romantice pe plajă, fără să știe că poliția se pregătea să se arunce pe ei.

Al doilea îl arată pe domnul Savulescu și soția sa îngrozită fiind conduși cu viteză la secția de poliție din Syros, înconjurata de trei ofițeri în mașină și urmati de alte mașini și motociclete de poliție. Pe fondul haosului, doamna Martini poate fi auzită liniștindu-l pe soțul ei că a chemat deja avocații lor”, se arată în comunicatul de presă.

Ulterior, Dragoș Savulescu a petrecut două zile sub arest în insula Mykonos înainte de a fi eliberat, după care a locuit într-o vilă închiriată în insula Mykonos.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te